Beredskapsnivået for politiet i Sør-Trøndelag er fortsatt høyt og fortsetter på samme nivå til i morgen.

- Det vil fremdeles være like stor aktivitet fra vår side. Publikum kommer ikke til å merke særlig forskjell. Det vil fortsatt være bevæpnet politi, sier fungerende politimester Harald Moholt i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Ber om bistand

Moholt opplyser at det vil være samme beredskapsnivå frem til i morgen, og at det vil da bli tatt en ny vurdering ut i fra hva Politidirektoratet beslutter. Den økte beredskapen har ført til lange vakter for mannskapene i Sør-Trøndelag. Det gjør at Moholt nå vurderer å be om bistand fra Heimevernet.

- Det går hardt ut over den enkelte politimann. I samråd med Politidirektoratet skal vi vurdere bistand fra Heimevernet på vakthold, sier Moholt.

Trapper ned

Politidirektør Odd Reidar Humlegård opplyste på en pressekonferanse mandag at synlig tilstedeværelse av politi kan reduseres, noe politiet i Nord-Trøndelag vil gjøre.

- Det betyr at vi trapper ned på den uniformerte tilstedeværelsen, men trapper opp etterretningen, sier stabssjef Jan Birger Jacobsen i politiet i Nord-Trøndelag.

Han opplyser at de derimot vil fortsette vaktholdet under Olsokdagene. Det vil fortsatt også være synlig bevæpnet politi på grensen.

- Det blir mindre systematisk grensekontroll. Kontrollen blir mer målrettet. Den utvidede kontrollen på Trondheim lufthavn Værnes fortsetter, sier Jacobsen.