- Vi har ventet lenge både på avhør av den 38-årige bilføreren fra Bodø, og rapportene fra veivesenets ulykkesgruppe.

Det forteller lensmann Ulf Ivan Vintervold ved Røros lensmannskontor, som har ansvaret for etterforskningen av ulykken.

Bilen ble kastet rundt

Det er nå gått over to og en halv måned siden den 37 år gamle Camilla Klinge fra Ålen, som var passasjer i ulykkesbilen, mistet livet da bilen med tilhenger kom ut av kontroll i Gullikstadbakken, om lag fire kilometer nord for Røros.

Vitner har forklart til politiet, at bilens tilhenger med trelast begynte å slingre voldsomt på vei ned Gullikstadbakken. Bilføreren gjenvant ikke kontrollen, og bilen ble kastet rundt da tilhengeren løsnet fra festet.

Ting tar tid

- Bilføreren er hjemmehørende i Bodø, og det har tatt tid å få avhøret av ham fra Salten politidistrikt. Det har også tatt tid å få rapportene fra de tekniske undersøkelsene som Statens vegvesens ulykkesgruppe og teknisk avdeling ved Sentrum politistasjon i Trondheim foretok på ulykkesstedet, sier Ulf Ivan Vintervold.

Siktelse ikke avklart

Han legger til at ferieavvikling og høyt prioriterte oppgaver i forbindelse med terrortrusselen den siste uken også har bidratt til at det fortsatt ikke er endelig avklart hvorvidt det er aktuelt å sikte bilføreren.

Ulykkesutsatt: Dødsulykken skjedde på fylkesvei 30, ca. fire km nord for Røros sentrum, ved bunnen av Gullikstadbakken. Denne veistrekningen regnes som den mest ulykkesutsatte i Røros kommune. Foto: geir tønset
Lensmann Ulf Ivan Vintervold ved Røros lensmannskontor vedgår at det har tatt lang tid med etterforskningen. Foto: GEIR TØNSET