Den tyske mannen i 20-årene som ble pågrepet i Sør-Trøndelag tirsdag ettermiddag er koblet til drapet på en 72 år gammel mann og på et knivangrep av en 17 år gammel jente.

Det bekrefter tysk politi overfor adressa.no.

- Det er den samme personen som er etterlyst for mordet på en 72 år gammel pensjonist og for overfallet på en 17-åring i Bad Reichenhall, som nå sannsynligvis er pågrepet i nærheten av Trondheim. Jeg sier sannsynligvis, fordi alt tyder på at det er samme person, men vi må få det endelig bekreftet i morgen tidlig, forteller talsmann for etterforskningsgruppen «14. juli» ved kriminalpolitiet i Trauntstein, Franz Sommerauer.

Drepte etter VM-finalen

Etterforskningsgruppen har fått navn etter datoen for når drapet og det brutale angrepet på jenta fant sted. Drapet skjedde på gata i Bad Reichenhall den 14. juli i forbindelse med et ran, bare noen timer etter VM-finalen.

Tysk politi opplyser at drapsvåpenet var en kniv. Det var også en kniv som ble benyttet da 17-åringen ble overfalt. Politiet i Tyskland har lett etter 20-åringen lenge, og har utlyst en dusør på 20 000 euro for opplysninger som kan føre til at han ble pågrepet.

- Selv om det nå ser ut som om det er mannen vi har etterlyst som er pågrepet, må jeg understreke at han fortsatt er uskyldig til det motsatte er bevist, sier Sommerauer.

På nettsidene sine opplyser politiet at de har funnet klær med blod fra begge ofrene på i garderoben på kasernen hvor 20-åringen holdt til.

Pågrepet i Snillfjord

Mannen ble pågrepet av mannskaper fra politiet i Sør-Trøndelag klokken 17.35 tirsdag ettermiddag på fylkesvei 714 ved Åstfjorden i Snillfjord.

Ifølge operasjonsleder Leif Berglund ved Sør-Trøndelag politidistrikt ble mannen sett på som farlig.

– Pågripelsen gikk veldig bra, og ingen kom til skade, sier Berglund, som forteller at mannen ikke fikk anledning til å gjøre motstand.

Politiet i Tyskland bekrefter at mannen ble ansett som farlig.

- Sett i lys av de handlingene han har utført, har vi ansett ham som potensielt farlig, forteller Sommerauer.

Flere patruljer fra Sentrum politistasjon i Trondheim deltok i aksjonen, inkludert hundepatruljer. I tillegg deltok også lokalt politi fra Hitra og Orkdal.

– Vellykket aksjon

Ifølge Berglund ble det ikke avfyrt skudd under pågripelsen. Han ønsker ikke å si om mannen var bevæpnet da han ble tatt.

Berglund sier at det var etterretningsopplysninger som førte politiet frem til mannen i Snillfjord, men ønsker ikke å utdype hvor opplysningene kom fra.

– De opplysningene vi satt på, gjorde at vi kunne gå til en vellykket aksjon, sier han.

Har vært i Norge siden 22. juli

Aksjonen skjedde etter at tysk politi  tok kontakt med Kripos tirsdag. Tysk politi opplyser på sine hjemmesider at 20-åringen sannsynligvis dro til Norge så tidlig som 22. juli.

Hva han har gjort i Norge, eller hvorfor han dro hit, ønsker politiet så langt ikke å uttale seg om.

Satt i arresten

Hadde tysk politi noen antakelse om at mannen var på vei til, eller befant seg i, Trøndelag?

– Det har jeg ingen informasjon om, sier Dahl Nilssen, som heller ikke vet noe mer om den aktuelle drapssaken i Tyskland.

Personen ble tatt med til Trondheim, der han ble satt i arresten. Politiet i Sør-Trøndelag kan foreløpig ikke si om det er aktuelt å varetektsfengsle mannen i Norge, før han eventuelt uttransporteres til Tyskland.

Sentrale politimyndigheter i Tyskland opplyser til Adresseavisen at de ikke kan gi noen informasjon om saken