Ekteparet var i går på vei hjemover til Østlandet fra en familiesamling i Stjørdalstraktene da de kjørte ut. Bilen kom over i motsatt kjørefelt, kjørte i grøfta, før de fulgte ei gresskledd veiskulder. Her traff de en sidevei, som fungerte som et spretthopp - og ekteparet i Mercedesen fløy gjennom luften før de traff ei stor furu fire meter over bakken!

Klokken 14.05 søndag får politiet meldingen om den dramatiske ferden på E6 ved Fagerhaug i Oppdal.

– Et mirakel

– Det er utrolig, men sant. Jeg husker at bilen havner i grøfta og jeg minnes vi var i lufta. Jeg mener å huske at vi gikk rundt, men heldigvis landet vi på alle fire hjula, sier den kvinnelige passasjeren (59) til adressa.no.

– Det luktet brent, så jeg tenkte at vi måtte komme oss ut så fort som råd. Vi fikk raskt hjelp av folk. Jeg forsto det slik at noen av dem hadde sett hele ferden vår, fortsetter hun.

Ekteparet gikk selv ut av bilen og opp på veien, der nødetatene møtte dem.

– Et mirakel, uttalte politiets innsatsleder Per Christiansen. Han understreket at den nye, robuste Mercedesen har mye av æren for at det gikk så bra.

– Jeg kom fra ulykken med bare et lite sår i panna. Jeg er litt småforslått og stiv og støl i dag, men vi har vært svært heldige. Det er det liten tvil om, sier mannen som kjørte bilen (66).

Småskjelver fortsatt

–Det er først etter at vi leste adressa.no vi forstår hvordan ulykken skjedde. Vi traff sideveien som fungerte som et spretthopp for oss og må ha gått rundt i lufta, sier mannen, som sier at dette er hans første ulykke på hans 45 år bak rattet. Han tør ikke tenke på hva som ville ha skjedd om de ikke hadde kjørt en så stor og robust bil.

– Vi har gjort oss noen tanker og vi går og småskjelver litt fortsatt, sier sjåføren, som er 90 prosent sikker på at han hadde sovnet bak rattet. Derfor ble han fratatt førerkortet etter ulykken.

– Kona mi skulle ta over som sjåfør i Oppdal, men i ettertid ser vi jo at vi burde ha byttet før. Tross alt så lærer man jo alltid noe etter slik hendelser.

Mannen som kjørte bilen kom fra ulykken med et lite sår i panna. Foto: ludvig killingberg
Bilen fikk en del materielle skader. Foto: ludvig killingberg