Med nesten 25 000 personturer i heisene, ble det tidvis kø i Oppdal skiheiser fredag. -Vi har hatt godt besøk gjennom hele uka, sier driftsleder Arnt Gulaker. Foto: Privat

- Vi hadde mellom 25 - 30 000 personturer i løpet av fredag, sier Arnt Gulaker,  som er leder i skipatruljen ved Oppdal skisenter.

Vinterferieuka åpnet med strålende vær og ifølge Gulaker har det vært godt besøk gjennom hele uka.

- Bare  her i Vangslia hadde vi 17 000 turer med heisen i går. Det er nesten litt overraskende, med tanke på at ikke alle bakkene er åpne, sier Gulaker.

Snøkanonene ved Oppdal skisenter har produsert store mengder med kunstsnø, og det skal være fine forhold. Helle Vangslia er åpen sammen med Hovden og Stølen, det samme gjelder samkjøringen Hovden - Vangslia - Stølen - Hovden. Ådalen er stengt på grunn av snømangel.

- Akkurat nå produseres det ikke snø, men vi tar det opp igjen over helga. Jeg er trygg på at vi får fine forhold også når påsken kommer, sier Arnt Gulaker.

Dårligste sesong på 15 år

- Vi har dessverre lite snø, akkurat nå har vi en bakke på 600 meter. Oppom der er det ikke kjørbart per i dag. Men vi håper å få til løype en kilometer oppover i løpet av to-tre dager, forteller daglig leder i Nerskogen skisenter, Torleif Kristiansen til adressa.no lørdag ettermiddag.

Skisenteret opplever i år de dårligste snøforholdene de har hatt siden oppstarten for 15 år siden.

- Det er synd. I fjor hadde vi hundrevis av folk her. Nå er det langt mer oversiktlig, sier Kristiansen som åpnet anlegget 18. januar i år.

Han forundres over den snøfattige vinteren.

- Egentlig er jo dette et snøhull. Langrennsløper Sverre Steinsheim er født ikke langt unna løypene her, og toppløperne kom alltid til Nerskogen for å trene med han.

Kristiansen forteller at de også har en egen kjelketrasé hvor en kan kjøre kjelke med brems og ratt under trygge forhold.

Det er også oppkjørt turløype i området.

- Eventyrlig dag i bakken

I Meråker Alpinsenter meldes det om sol, varmegrader og fine forhold i bakkene.

- I dag er det stappfullt i anlegget, det vil si ca 750 besøkende i anlegget. Jeg forventet at vi skulle få effekt av vinterferien torsdag og det har stemt godt, men i dag er det eventyrlig, sier driftsleder Arne Magnus Størseth.

Skituristene må regne med opptil ti minutter heiskø, men sola står på og med sju varmegrader behøver ingen fryse.

- Jeg var forberedt på dette, så jeg har satt på dobbelt mannskap i skitrekkene og håper på kortest mulig ventetid, sier Størseth.

Meråker fikk 15 cm nysnø første helga i vinterferien, men er som de fleste andre skianleggene i Trøndelag, avhengig av kunstsnø for å sikre gode forhold i bakken til påske.

- Får vi 3-4 plussgrader og minus 1-2 nattestid, går det bra. Men blir det varmere på dagtid, kommer snøen til å smelte unna i den øverste delen av anlegget. Men påske i skibakken blir det uansett, sier Arne Magnus Størseth.

Sola skinner i Grong

- Været kan ikke bli stort bedre, det er vindstille og blå himmel - og mye folk, sier driftsleder Tor J. Heggum ved Grong skisenter.

- Vi hadde en litt rolig start på vinterferien, men siden onsdag har det tatt fullstendig av. Været og ryktene om fantastiske løyper både i alpinanlegget og i skiløypene i fjellet har spredt seg, sier driftslederen.

Nå er han klar til å ta i mot vinterferiegjester fra Nordland, som starter sin skoleferie kommene uke.

Grong skisenter er ett av skisentrene nordafjells som har hatt vinter siden november/desember og fine forhold i bakkene, men besøket kunne ha vært bedre.

- Totalbesøket så langt har vært litt lavere enn vanlig, fordi det er vanskelig å kommunisere at vi har supre vinterforhold akkurat på denne lille flekken. Det budskapet er vanskelig å få ut til publikum når det er bart ellers i regionen. Og trangen til skigåing er nok heller ikke like stor når det er sånn.

Normalt bruker mars å være en solid snømåned i området.

- Vi regner med at vi får den snøen vi ikke har fått tidligere vinter nå i mars. Vinteren er ikke over, mener Heggum.

Får skryt for preppejobben

Teknisk delegert Tor Kasper Myhr i Vassfjellet i Klæbu melder om godt besøk, snøforholdene tatt i betraktning.

- Vi er fornøyd, det har vært kjempebra ut fra de snømengdene vi har og vi har hatt veldig godt vær, sier han.

Selv om under 50 prosent av anlegget er åpent mener Myhr de har fått til gode forhold i løypene som er åpne.

- Vi får skryt for jobben vi har gjort i bakken. Men det er litt vanskelig å få formidlet utad når det er så lite snø ellers i området.

Han tror de vil greie å holde åpent gjennom påska også i år, selv om langtidsvarslene ikke gir håp om store snømengder.

- Etter alle solemerker har vi vinter til påske. Og vi håper jo hele tiden på et skikkelig snøfall, sier Myhr.

- Vi er fornøyd, det har vært kjempebra ut fra de snømengdene vi har og vi har hatt veldig godt vær, sier Tor Kasper Myhr i Vassfjellet. Foto: Privat