Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Vil ikke endre tiltalen

(Foto: SCANPIX)

Foto: SCANPIX

Vil ikke endre tiltalen

Aktoratet sier det ikke er aktuelt å endre tiltalen mot Anders Behring Breivik som følge av at de nye sakkyndige mener han er tilregnelig.
Saken oppdateres Last inn siden på nytt

- Tiltalen vil ikke bli endret, sier statsadvokat Svein Holden til NTB.

Han sier dagens tiltale mot Breivik åpner for å endre påstanden om overføring til tvungent psykisk helsevern til en eventuell straffereaksjon.

Vurderer endringer

Agnar Aspaas og Terje Tørrisen har konkludert med at Breivik ikke var psykotisk på tidspunktet for terroraksjonene og at han således er var tilregnelig. De første sakkyndige, Synne Sørheim og Torgeir Husby, konkluderte med det motsatte.

- Vi konstaterer at de sakkyndige ikke er enige og vil bruke de nærmeste dagene for å finne ut hva denne uenigheten skyldes, sier Holden.

Hvorvidt den nye rapporten vil gi noen endringer for planene av gjennomføringen av straffesaken som skal starte mandag vil nå bli vurdert.

- Vi må nå se om det er grunn for å gjøre endringer i bevisoppgaven, sier Holden, som er tilbakeholden med å kommentere hvorvidt han er overrasket over konklusjonen fra Tørrisen og Aspaas.

- Det er vanskelig å si noe om det, nå må vi lese rapporten først, sier han.

- Krevende

Holden og Engh opplyser i en felles pressemelding at det er krevende når de sakkyndige kommer til forskjellig konklusjon i dette viktige spørsmålet.

- Påtalemyndigheten har imidlertid i tiltalebeslutningen, som var basert på de to første sakkyndiges erklæring, tatt høyde for at denne situasjonen kunne oppstå.

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus