Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Klistremerke skal bidra til å skjerme pårørende

(Foto: SCANPIX)

Foto: SCANPIX

Klistremerke skal bidra til å skjerme pårørende

Pårørende som vil være i fred for pressen under terrorrettssaken, får tilbud om å bruke et klistremerke på jakkeslaget der budskapet er «No interviews, please».
(Foto: SCANPIX)

Foto: SCANPIX

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

– Slik vil vi prøve å hjelpe pårørende som ikke ønsker å la seg intervjue av mediene, sier John Hestnes, som leder den lokale støttegruppen for dem som ble berørt av terroren i regjeringskvartalet.

Hestnes, som også er styreleder i den nasjonale Støttegruppen etter 22. juli, sier det han frykter mest i forbindelse med rettssaken, er at pressen, og da kanskje i første rekke utenlandske medier, vil rapportere for detaljert om de grusomheter som kommer fram i rettssaken.

LES OGSÅ: Her skal de se terrorrettssaken

Stort sett fornøyd

Hestnes sier Støttegruppen stort sett er fornøyd med måten Oslo tingrett så langt har lagt forholdene til rette for støttegruppen på.

– Retten har gjort en kjempejobb, og blant annet holdt flere møter med oss. Det samme har aktoratet gjort. Det er vi glade for, sier Hestnes.

LES OGSÅ: Lær å bli vitne på telefonen

– Jaget vekk

Det eneste Støttegruppen ikke er fornøyd med så langt, er ifølge Hestnes at flere av dem som befant seg i regjeringskvartalet og dets nærområde da det smalt, verken har fått plass i tingretten eller på Grand Hotel, der hele rettssaken vil bli overført.

– Mange av dem som var i nærområdet og ikke ble fysisk skadd da det smalt 22. juli, ble jaget vekk. De er ikke registrert i systemet, men flere av dem sliter med ettervirkninger av sjokket, sier Hestnes til NTB. Han mener også denne gruppen burde fått tilbud om plass for å følge rettssaken eller overføringen av den

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus