Gå til mobilutgaven
forsiden

- 75 minutters mareritt

(Foto: LEIF ARNE HOLME)

Foto: LEIF ARNE HOLME

- 75 minutters mareritt

Rundt 80 pårørende, ungdom som var til stede på Utøya, bistandsadvokater og helsepersonell var til stede i Inntrøndelag tingrett i Steinkjer da rettssaken mot Anders Behring Breivik startet i morges.
Leses nå:
Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Opplesningen av tiltalen ble betegnet som et 75 minutters mareritt av leder i pårørendeforeningen i Nord-Trøndelag, Narve Nordmelan.

- Vi er forberedt og har lest tiltalen tidligere. Likevel er det brutalt å få opplest redegjørelsen for hvert skudd her i dag, sier Nordmelan, som tror mange pårørende likevel er glad for at rettssaken endelig er i gang.

- Det blir ti krevende uker. Og mange blandete følelser. Både for de som var på øya under drapshandlingene og for oss pårørende, sier Nordmelan, som selv er far til en ungdom som overlevde massakren på Utøya 22. juli.

- Hvordan er det å se drapsmannen i retten? Å se smilet, og den høyreekstremistiske hilsningen?

- Det er spesielt og ganske uvirkelig å se en mann sitte så uanfektet og erkjenne de grusomme handlingene han har gjort. Det er noe stakkarslig over hele skikkelsen. Moralsk sett er det uansett en gal manns verk. Så får vi se hva det ender med juridisk, sier Narve Nordmelan før han igjen inntar sin plass i den største rettssalen i Steinkjer tinghus.

Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

  • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
  • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
  • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
  • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
  • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
  • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
  • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
  • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus