Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

AUF-lederen: – Vi skal ha en hverdag disse ti ukene

  •   NTB
(Foto: SCANPIX)

Foto: SCANPIX

AUF-lederen: – Vi skal ha en hverdag disse ti ukene

– AUF skal drive med politikk og ha en hverdag også under de ti ukene rettssaken varer, sier AUF-leder Eskil Pedersen.
(Foto: SCANPIX)

Foto: SCANPIX

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

På en pressekonferanse i Folkets Hus mandag ettermiddag påpekte Pedersen at AUF skal fortsette å drive med politikk også under rettssaken mot Anders Behring Breivik, som står tiltalt for å ha drept 69 mennesker under AUFs sommerleir på Utøya, og for å ha drept åtte mennesker ved å sprenge en bombe i regjeringskvartalet 22. juli i fjor.

– AUF er en sterk organisasjon, og vi skal ikke opphøre å eksistere i disse ti ukene. Jeg gleder meg til å snakke om skolepolitikk og internasjonal solidaritet også under disse ti ukene, sa Eskil Pedersen.

Ifølge ham er rettssaken ingen politisk arena, og AUF kommer derfor ikke til å gå i diskusjon med gjerningsmannen der.

– Han har valgt å stille seg på siden av demokratiet, vi velger ytringsfrihet og debatt, og vi lover at vi skal ta et oppgjør med holdningene hans når rettssaken er over, sa Pedersen.

Pedersen oppfordrer også andre til å fortsette å leve som før under rettssaken.

– Gå på skolen, vær med venner og bruk tid på å leve. Jeg vil ikke anbefale noen å følge rettssaken hver eneste dag. Rettssaken er unntaket, så ikke sett hverdagen på vent de ti neste ukene, for snart er hverdagen tilbake for fullt, sa han.

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus