Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

- Ser han blir provosert

(Foto: Rune Petter Ness)

Foto: Rune Petter Ness

- Ser han blir provosert

Psykolog Pål Grøndahl sier Breivik reagerer med å bli rød i toppen når han blir avbrutt.
(Foto: Rune Petter Ness)

Foto: Rune Petter Ness

Relaterte artikler:
Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Psykolog Pål Grøndahl har fulgt Anders Behring Breiviks forklaring i retten i dag. Den erfarne psykologen og forskeren mener Breivik redegjør for et politisk verdensbilde som er snekret sammen på kjøkkenbenken.

FØLG ADRESSEAVISENS JOURNALISTER PÅ TWITTER GJENNOM #ADRESSALIVE

FØLG SAKEN DIREKTE HER

LES ALLE SAKENE OM RETTSSAKEN HER- Konspiratorisk

- Han legger sammen alt som bekrefter hans politiske syn, og pakker det inn i en aggressiv konspiratorisk sammenheng. Han påstår at han er et del av større vi, men klarer ikke å beskrive hvem disse «vi» er, sier Grøndahl til adressa.no.

Grøndahl registrerer at Breivik bruker et blomstrende språk når han beskriver sitt politiske syn.

- Vi er vanndråper som kommer foran en rensende storm, sier han. Det er interessant den måten han ordlegger seg på. Samtidig er formen han bruker monomant messende. Han virker helt ureflektert når dommeren avbryter han, sier Grøndahl.

Rød i toppen

Samtidig mener psykiateren at Anders Behring Breivik vant «kampen» om oppmerksomhet da han fikk fortsette med sin frie forkalring i over en time i retten.

- Det er tydelig at han blir provosert når dommeren avbryter han. Du kan se han blir rød i toppen. Selv om dommeren slår fast at han snakker om uvesentlige ting, så fortsetter han likevel å messe om det han holder på med. Han har tydeligvis ikke evnen til å justere seg inn når han først er igang, sier Grøndahl.

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus