Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

- Jeg tenkte at Norge er i ferd med å dø

(Foto: SCANPIX)

Foto: SCANPIX

- Jeg tenkte at Norge er i ferd med å dø

Fra vitneboksen forklarte Anders Behring Breivik hvorfor han viste følelser for første gang.
(Foto: SCANPIX)

Foto: SCANPIX

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Massedrapsmannen fremsto som urørlig da aktor leste opp hvordan han hadde skutt og sprengt de 77 ofrene den 22.juli. Da filmen hans ble vist begynte han imidlertid å gråte. Tirsdag ble svarte han på hvorfor.

- Jeg tenkte på at landet var i ferd med å dø, sier han.

FØLG SAKEN DIREKTE HER

LES ALLE SAKENE OM RETTSSAKEN HER

- Rørende film

Filmen ble publisert på Youtube den 22. juli. Den var ment som en kortversjon av kompendiet til massemorderen. Behring Breivik lagde den selv.

-Det var en rørende film og den er min første. Jeg er stolt av den, sa han på spørsmål fra aktor Inga Bejer Engh.

Breivik forklarte at det var sammensetningen av innholdet og musikken som beveget ham i går, kombinert med at det var mange som så på.

Klippet, som varer i over ti minutter, viser historiske bilder, malerier og propaganda. Eksperter har i ettertid slaktet innholdet.

- Det er sorgen over å se sitt folk og sin kultur bli dekonstruert. Filmen minnet meg om det, sier Breivik.

Han gjentok at han opplevde at handlingene 22. juli som grusomme. Opprinnelig så hadde Breivik ønsket å ramme Skup-konferansen i Tønsberg. Der samles over 1000 norske journalister årlig. Breivik beklaget at han ikke klarte å gjennomføre den aksjonen. Han fortalte aktor Inga Bejer Engh at han jobbet hardt for å få det til.Én av tre celler

Breivik introduserte seg selv som en representant for Knights Templar-nettverket da han gikk i vitneboksen tirsdag formiddag. Dette angivelige nettverket har politiet ikke funnet bevis for at eksisterer.

Under utspørringen fra statsadvokatene gjentok imidlertid Breivik at han var en del av Knights Templar. Han sa også at han var en celle i et norsk nettverk av totalt tre celler. Breivik fortalte at han var kommandør for de to andre.

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus