Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

22. juli blir ikke tema på eksamen

  •   NTB
(Foto: MARIANNE TØNSET (ill.foto))

Foto: MARIANNE TØNSET (ill.foto)

22. juli blir ikke tema på eksamen

Utdanningsdirektoratet har gitt skolene beskjed om at 22. juli ikke vil bli tema på skriftlige eksamener i år.
(Foto: MARIANNE TØNSET (ill.foto))

Foto: MARIANNE TØNSET (ill.foto)

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

I et brev som er sendt til alle landets skoler, oppfordrer direktoratet skolene til å droppe dette temaet også på muntlige eksamener, som kommunene utformer selv. I brevet gis det også råd til hvordan lærerne skal forholde seg og snakke med barn og unge i forbindelse med rettssaken, skriver Stavanger Aftenblad.

«Vi anbefaler at dere har en tydelig og felles strategi for hvordan dere tar opp rettssaken etter 22. juli med elevene. Det handler om å gi elevene veiledning om hvordan de kan beskytte seg mot mengden av nyheter og detaljer, og hjelpe elevene til å forstå de store linjene slik at de ikke blir engstelige», heter det blant annet i brevet.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) har tidligere sendt brev til både berørte elever, til lærere, skoleledere og skoleeiere i forkant av rettssaken. Der understreker hun at det er fleksibilitet i regelverket til å støtte og hjelpe elever som er berørt av terrorhandlingene.

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus

lærerstreiken er over

Rektorene er lettet

Nå skal rektorene i Trondheim se på hvordan elevene skal få tatt igjen tapt undervisning.