Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Fortsetter grillingen av Breivik

(Foto: Frank Augstein)

Foto: Frank Augstein

Onsdag 18. april

Fortsetter grillingen av Breivik

Aktoratet fortsetter i dag grillingen av Anders Behring Breivik (33) om livet fra videregående fram til planleggingen av terroraksjonene.
(Foto: Frank Augstein)

Foto: Frank Augstein

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Statsadvokatene har delt opp utspørringen i tre deler: Perioden fram til 2006, den konkrete terrorplanleggingen og hendelsene under terroraksjonene 22. juli.

Aktor Inga Bejer Engh kom senere i gang med sin eksaminasjon enn planlagt i går, dette på grunn av habilitetsspørsmålet rundt en av meddommerne, men også fordi Behring Breiviks opplesing av sitt skriv tok lengre tid enn planlagt.

FØLG ADRESSEAVISENS JOURNALISTER PÅ TWITTER GJENNOM #ADRESSALIVE

FØLG SAKEN DIREKTE HER

LES ALLE SAKENE OM RETTSSAKEN HER

Under en pressekonferanse tirsdag, opplyste statsadvokatene at de trolig vil bruke hele onsdagen på utspørringen om tiden fra midten av 1990-tallet, da Breivik gikk på videregående, og fram til 2006.

– Dette er vel kanskje det som kommer til å ta mest tid. Men det er vanskelig å spå hvor lenge. Det kommer an på hvor mye tiltalte ønsker å svare på, og hvor mye han sier, sa Engh.

Det ble samtidig klart at aktoratet ikke kommer til å bruke mer tid på den tiltaltes barndom i eksaminasjonen. Breivik sa selv i retten tirsdag at dette er et tema han ikke vil snakke om. Han poengterte samtidig at han hadde en «god barndom».

– Vi synes det er viktigere å holde oss til mer tidsnære forhold, sa statsadvokat Svein Holden under pressekonferansen.

Breiviks forklaring foregår ut uka, samt mandag. Hans forsvarer, Geir Lippestad, har tidligere sagt at det kan bli behov for mer tid.

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus