- Jeg tror ikke folk slipper taket lenger selv om de drar på ferie, sier Rolf Damman, sjef hos nettmegleren Netfonds.

Selv om regnet siler ned over Oslo sentrum, er sommeren hetere enn noen gang ved Oslo Børs. Så langt i år er det omsatt aksjer og grunnfondsbevis for utrolige 13 milliarder kroner hver eneste dag.

Og når oljeprisen klatrer og drar aksjekursene med seg, er det lite som tyder på at interessen vil avta selv om folk reiser på ferie. Med unntak av 2006, har juli-omsetingen de tre siste årene vært like høy som de foregående månedene.

- Fullt trøkk

- Hos oss er det fullt trøkk. Vi har ikke merket at noen er dratt på ferie, sier han.

Ny teknologi gjør det enda vanskeligere å legge bort hobbyen når du egentlig hadde tenkt å slappe av.

- Nå er det like enkelt å handle via mobilen som via PC-en. Det finnes ikke lenger noen unnskyldning for ikke å handle i sommer, framholder nettmegleren.

Tror på fortsatt oppgang

- Oljeprisen reflekterer at det er stor etterspørsel etter all verdens varer - kanskje større en noen gang, sier Peter Hermanrud, aksjestrategi i First Securities.

I går bykset oljeprisen nye to dollar opp til rundt 74 dollar per fat.

- Alt går veldig bra ved børsen akkurat nå, men jeg er likevel litt bekymret. Kursene har steget raskere enn selskapenes inntjening, og Oslo Børs har gått bedre enn andre børser. Man skal være litt edruelig, sier Hermanrud.

Kollega Terje Nyborg i Terra Securities er mer optimistisk, i hvert fall på kort sikt. «Vi skal ikke ta på oss for lange briller rett før sommerferien, men vi konstaterer at alt ligger til rette for fortsatt børsoppgang i juli og august,» skriver han i Terras siste ukerapport.

Ved siden av oljeprisen, mener Nyborg at god vekst i verdensøkonomien og god inntjening for de børsnoterte selskapene i andre kvartal burde gi landets 330 000 aksjeeiere noe fint å tenke på i sommer.

Hett marked Med en oljepris som gikk opp til 74 dollar fatet, fin vekst i verdensøkonomien, mener aksjemeglerne at aksjeeierne går en fin sommer i møte. Foto: SCANPIX