Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Ber Breivik droppe dette

(Foto: NTB SCANPIX)

Foto: NTB SCANPIX

Ber Breivik droppe dette

Pårørende og ofre etter 22. juli reagerer sterkt på Anders Behring Breiviks (33) høyreekstreme hilsen, som han gjentar hver morgen i retten.
Saken oppdateres Last inn siden på nytt

– Vi føler oss tråkket på. Hilsenen gir uttrykk for en total respektløshet overfor ofre og pårørende, sier Trond Blattmann, leder for støttegruppen for 22. juli-ofre til Bergens Tidende.

Nå mener støttegruppen at dommer Wenche Arntzen bør slå ned på dette, og ikke tillate at Breivik fortsetter å hilse på denne måten.

- Håper han ikke gjør det mer

Under pressekonferansen med Behring Breiviks forsvarer Geir Lippestad i onsdag ettermiddag, opplyste forsvareren at de skulle meddele dette til den terrortiltalte.

– Så får vi se om han etterkommer dette. Vi har to advokater som snakker med ham nå, så få vi se hva han gjør i morgen. Enten vil han eller ikke. Vi får håpe at han ikke gjør dette mer, sa Lippestad.

Den høyreekstreme hilsenen har til dels vært vendt mot de pårørende. Dette oppleves ekstra provoserende og sårende, mener Blattmann.

– Dette sier jo alt om hvilken person Anders Behring Breivik er. Det er noe jævla svineri, og vi håper det vil stoppes. Breivik kan ikke få lov til å hilse på denne måten, sier Blattmann til Bergens Tidende.

Breivik nekter

Hilsenen til Breivik ble også tema under pressekonferansen.

- Det oppleves som støtende, sier koordinerende bistandsadvokat Frode Elgesem.

Breiviks forsvarere Odd Ivar Grøn og Tord Jordet videreformidlet de pårørendes reaksjoner i en samtale med klienten samtidig som Lippestad snakket med pressen.

- Breivik sa at han ikke kom til å rette seg etter den oppfordringen, sier Grøn til VG Nett.

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus