Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Tung dag i vente når Breivik snakker om Utøya

  •   NTB
(Foto: Aas, Erlend)

Foto: Aas, Erlend

Fredag 18. april

Tung dag i vente når Breivik snakker om Utøya

Skal forklare seg om drapene på Utøya.

(Foto: Aas, Erlend)

Foto: Aas, Erlend

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

På ukens siste rettsdag skal Anders Behring Breivik forklare seg om skytingen på Utøya. Men først skal forsvarerne spørre ham ut om terrorplanleggingen og bomben i regjeringskvartalet.

Som vanlig starter dagen med at Breivik føres inn med håndjern låst til et belte rundt livet. Når han kommer til plassen sin, låses håndjernene opp, men heller ikke fredag viser han sin egenkomponerte hilsen, som flere av de berørte har sagt de opplever som svært støtende.

Breivik har fortsatt mørk dress, men har fredag svart skjorte og et nytt slips han ikke har brukt tidligere i rettssaken.

Hele torsdagen gikk med til aktoratets utspørring om planleggingen av terroraksjonene 22. juli og om gjennomføringen av bombeangrepet mot regjeringskvartalet.

Fredag starter forsvaret sin utspørring om den samme perioden, før saken går videre til ankomsten og skytingen på Utøya. Det er en tung dag som venter aktørene og tilhørerne når Breivik skal forklare seg om drapene på AUFs sommerleir på øya.

– Fredag blir den vanskeligste dagen, sa forsvarer Geir Lippestad torsdag ettermiddag.

69 av Breiviks 77 ofre ble drept på Utøya.

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus