Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Minnes de 77 med roser

  •   NTB
(Foto: SCANPIX)

Foto: SCANPIX

Minnes de 77 med roser

Etter en uke med bestialske drapsbeskrivelser og opprivende scener under terrorrettssaken, kom mange i løpet av helgen for å legge ned roser utenfor Oslo tinghus.
(Foto: SCANPIX)

Foto: SCANPIX

(Foto: SCANPIX)

Foto: SCANPIX

Relaterte artikler:
Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Allerede på rettssakens første dag, begynte roser å dukke opp flere steder i Oslo: Til minne om dem som gikk bort under terrorangrepet i regjeringskvartalet og på Utøya, og i felles sorg med etterlatte og berørte av terrorhandlingene.

FØLG ADRESSEAVISENS JOURNALISTER PÅ TWITTER GJENNOM #ADRESSALIVE

LES ALLE SAKENE OM RETTSSAKEN HER

- Fredagen var sterk

Den tunge fredagen med detaljene fra Utøya, fortalt av en følelseskald drapsmann, har gjort at mange i medfølelse med de berørte har tatt veien til tinghuset i løpet av helgen. Blant dem var Anne Nilsen, som med en rød rose markerte sine tanker til de etterlatte.

– Det var spesielt fredagen som var sterk. Det å høre den sadismen som ligger bak og den mangelen på empati som tiltalte viser, sier hun.

Nærmest inngangen til tinghuset var det festet roser til sikkerhetsgjerdet med navnelapper på mange av ofrene etter terroraksjonen.

«En hel verden beundrer dere»

Langs gjerdene var det festet rosa, hvite, røde og gule roser og noen påskeliljer med varme hilsener til de berørte.

«Til de berørte: En hel verden beundrer dere. Hold sammen» og «Store klemmer til alle berørte», var blant støtteerklæringene som var skrevet ned.

En person hadde også beskrevet terrorens ansikt med disse ordene: «Vårt norske hus er så lite og ondskapen så stor».

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus