Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Serber nekter for å ha møtt Breivik

  •   NTB
(Foto: SCANPIX)

Foto: SCANPIX

Serber nekter for å ha møtt Breivik

Anders Behring Breiviks angivelige serbiske kontakt, Milorad Pelemis, nekter for å ha møtt nordmannen i Liberia, slik et bosnisk nyhetsmagasin skrev fredag.
(Foto: SCANPIX)

Foto: SCANPIX

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

– Det er bare tull. Jeg har aldri møtt Anders Behring Breivik. Jeg har aldri vært i Liberia. Det er bare dumheter, jeg er en ærlig mann, og har ingenting å skjule, sier Milorad Pelemis til Dagbladet, som har møtt serberen i Beograd.

LES REFERAT FRA DAG 7 I RETTEN HER

LES ALLE SAKENE OM RETTSSAKEN HER

FØLG ADRESSEAVISENS JOURNALISTER PÅ TWITTER GJENNOM #ADRESSALIVE

I 2002 var Breivik i Liberia. Han hevder at formålet var å møte en serbisk «krigshelt» som var på flukt fra Haag-tribunalet.

Pelemis var ett av medlemmene og sjef for 10. sabotasjeenhet i den bosnisk-serbiske hæren som foretok en stor del av likvidasjonene i Srebrenica under massakren i juli 1995. Han har ikke selv vært tiltalt ved FNs krigsforbryterdomstol for det tidligere Jugoslavia (ICTY) i Haag, men hans navn har vært en gjenganger i en rekke vitnemål mot overordnede offiserer.

Flere medlemmer av sabotasjeenheten var senere i Liberia som leiesoldater. Ifølge det bosniske nyhetsmagasinet Slobodna Bosna var Pelemis i Liberia på samme tidspunkt som Breivik. Men Pelemis nekter altså for i det hele tatt å ha vært i det krigsherjede afrikanske landet og sier til Dagbladet at han satt fengslet fram til 2001, og at han ikke har hatt pass etter dette.

LES OGSÅ: - Breivikpenger kan stamme fra Nigeria-svindel

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus

Denne episoden blir anmeldt til politiet

Kommunen tar affære etter at løse hunder jaget rådyrkalv i døden.

Isac Elliot holdt konsert i trondheim