Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Sissel måtte sy 70 sting

(Foto: SCANPIX)

Foto: SCANPIX

Sissel måtte sy 70 sting

Bildene av en blodig Sissel Wilsgård (62) gikk verden rundt 22. juli. I dag sto hun i vitneboksen og fortalte om eksplosjonen.
(Foto: SCANPIX)

Foto: SCANPIX

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Hun er seniorrådgiver i Justisdepartementet og befant seg i åttende etasje da bomben smalt. Hun mistet to kolleger som ble drept i terrorangrepet.

FØLG RETTSSAKEN DIREKTE HER

- Jeg hørte et tungt drønn, og jeg tenkte med en gang at det var en bombe. Det kom samtidig inn mye vindusglass. Jeg så ingenting, og trodde jeg var blind. Jeg ble dypt ulykkelig, men så blunket jeg noen ganger, og jeg merket at jeg kunne se litt, sa hun.- Heisdøra var blåst vekk

Hun merket at det var noe som dryppet ned i ansiktet hennes. Hun fryktet det verste.

- Jeg trodde huden hadde blåst vekk, men det var heldigvis bare blod som hadde koagulert, sa hun.

Etter hvert kom hun seg ut ved å bruke trappa. Hun la merke til store ødeleggelser på arbeidsplassen mens hun stavret seg nedover trappetrinnene.

- Det var enormt mye glass- og bygningsrester. Heisdørene var blåst vekk. På vei nedover trappa oppfattet jeg det som dørgende stilt. Jeg lyttet intenst etter andre lyder. Det var krevende å ta meg ned trappa. Mellom 2. og 3. etasje kom noen bak meg, og jeg så to som var like forskrekket som meg, sa Wilsgård.Ble sydd 15 stederDen ene personen var Line Benedikte Nersnæs, som skal vitne senere i dag. Hun ble også et kjent ansikt etter terroranslaget da hun ble fotografert med ei stor flis i hodet.

Wilsgård kom etter hvert ut på gata, og hun tenkte at det så ut som et båtforlis. Hun ble sendt til legevakta, hvor hun raskt fikk behandling.

- Jeg ble sydd 15 steder, og jeg hadde vel mellom 60 og 70 sting. Legene ble ikke ferdig før i ett-tida på natta. Det var hovedsakelig i panna og hodet at jeg måtte bli sydd, fortalte hun retten.

På spørsmål fra aktor Inga Bejer Engh svarte Wilsgård at hun også har slitt med synet. Hun fortalte at trapper og lesning var vanskelig. Hun er også plaget med svimmelhet og dårlig balanse.

- Jeg har også problemer med hukommelsen. Jeg husker ikke navn på gamle venner, og jeg må skrive ned mye, sa hun.

Seniorrådgiveren er fortsatt sykmeldt, selv om hun har prøvd seg i jobb.

- Jeg har et håp om å komme meg tilbake i jobb. Jeg er veldig glad i jobben, og savner kollegene mine, sa hun.

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus