Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Fikk besøk av kronprinsparet på sykehuset

(Foto: SCANPIX)

Foto: SCANPIX

(Foto: SCANPIX)

Foto: SCANPIX

Fikk besøk av kronprinsparet på sykehuset

Tore Raasok forteller at det betød mye at kongefamilien besøkte ham da han lå hardt skadd på Ullevål.
(Foto: SCANPIX)

Foto: SCANPIX

(Foto: SCANPIX)

Foto: SCANPIX

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

56 år gamle Rasok skulle egentlig til frisør like før bomben gikk av i Regjeringskvartalet, men fikk ingen time. Han var derfor på vei tilbake til jobben som ekspedisjonssjef i Samferdelsdepartementet da han hørte et voldsomt smell.

- En voldsom trykkbølge traff meg i ryggen. Jeg ble løftet opp og kastet i bakken. Jeg har forstått at det var noen titalls meter, sa Rasok i retten i dag.

LES REFERAT FRA RETTEN HER

LES ALLE SAKENE FRA RETTSSAKEN

Han forsto raskt at han var alvorlig skadd og tenkte med en gang på familien.

Dødsangst

- Jeg ble livredd, og tenkte at dette er det ikke sikkert at jeg overlever. Jeg opplevde en dødsangst og tenkte på familien. Hvordan skulle det gå med dem hvis de mistet pappaen og mannen sin, sa 56-åringen.

Han beskrev tiden fra bomben til han var på sykehus som en evighet, men at det trolig ikke var snakk om mer en halvtime.

- Jeg lå i koma de to første døgnene. Jeg hadde omfattende skader. Venstre bein ved kneet ble amputert etter om lag ti dager. Jeg hadde brudd i skulder, ribbein og kragebein. Ankelen min ble knust, og begge lungene punktert. Jeg fikk også en skade som gjør at venstrearmen min i dag ikke fungerer. Jeg klarer ikke løfte den.

I ettertid har Rasok vært plaget med mye angst og uro, og han har reagert med hetetokter og hjertebank.

- Jeg hadde store problemer med å sove, sa han.

Skal gå Birken igjen

Til tross for de omfattende skadene, så ønsket Rasok å trekke frem lysglimt i etterkant av terrrorangrepet.

- Det har skjedd mye bra også, Jeg gikk fantastisk behandling og god støtte av famile, venner og kolleger. Jeg vil også nevne besøk av kronprinsparet og kongeparet på henholdsvis Ullevål og Sunnaas. Det betydde mye for meg, sa 56-åringen.

Flere av statsrådene har også vært på besøk mens Rasok har fått behandling, noe han også har satt stor pris på. Mannen ble utskrevet fra Sunnaas like før påske i år.

- Jeg er en mann som var aktiv. Jeg trente mye og gikk mye på ski. Det mistet jeg over natta. Men jeg skal komme meg tilbake. Det er ikke sikkert jeg klarer å gå like fort i Birken, men jeg skal på ski igjen, sa 56-åringen optimistisk.

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus