- Det blir en demonstrasjon i dag hvor vi skal reise oss og gå når gjerningsmannen skal få ordet, sier Trond Blattmann til adressa.no.

- Vanskelig og vondt

Blattmann er leder for Nasjonal støttegruppe etter 22. juli-hendelsene. På spørsmål om han synes Breivik har fått sagt for mye i retten, svarer Blattmann:

LES FLERE SAKER OM RETTSSAKEN HER

FØLG RETTSSAKEN DIREKTE HER

- Jeg tror den forklaringen han ga i begynnelsen av saken var nødvendig for at dommerne skulle danne seg et bilde av hvem denne gjerningsmannen er. Vi kjente jo at det var vanskelig og vondt. Likevel så var det var viktig, for det er noe med å se hvem denne mannen er slik at han kan få en riktig dom, sier han.

- Kjempegod idé

John Hestnes, som representerer de etterlatte og pårørende fra Regjeringskvartalet sier til NRK at de ikke liker at Breivik får uttale seg i nærmere én time til slutt i saken.Det var en av de berørte som kom med forslaget om at de alle skulle reise seg og gå ut av rettssalen.

- Det synes jeg var en kjempegod idé, for vi er ikke interessert i å høre noe mer på ham, han er ferdig for oss nå, forteller Hestnes til NRK.

Han kan slå seg til ro med en hvilken som helst dom bare gjerningsmannen aldri kommer ut på gata igjen.

- Breivik blir dømt til tvungent psykisk helsevern, eller forvaring, – ergo han er glemt, sier Hestnes.