Fylkesrådmann Odd Inge Mjøens innstilling om den mye omtalte brusaken i Beitstad ble klar søndag kveld, skriver Trønder-Avisa.

I innstillingen står det at fylkesutvalget skal godkjenne alle tilbud som er mottatt innen tilbudsfristen og at Statens vegvesen skal vurdere disse i den videre prosessen.

– Fylkesutvalget har tre valg: Å akseptere tilbudet, å utestenge dem eller å avlyse hele konkurransen. Det siste er minst sannsynlig, for da risikerer du erstatningsansvar fra alle tilbyderne, sier Mjøen til Trønder-Avisa.

Fylkesutvalget skal behandle saken som en hastesak tirsdag. Om politikerne sier ja til innstillingen kan det kinesiske selskapet få oppdraget med å bygge brua over Beitstadsundet. Kinesernes tilbud var på 276,8 millioner kroner, cirka 40 millioner billigere enn PNC Norge som hadde det nest billigste tilbudet.

Slik er Fylkesrådmannens konklusjon i saksdokumentet som følger innstillingen:

For å unngå å påføre Trøndelag fylkeskommune risiko i saken, anbefaler Fylkesrådmannen at sluttføringen av anbudsprosessen for bygging av Beitstadsundbrua baseres på det kunngjorte anbudsgrunnlaget.

Alle mottatte tilbud vil bli vurdert på like vilkår av Statens vegvesen i den videre anbudsprosessen.

Problemstillingen i denne saken virker i økende grad å bli aktuell. Fylkesrådmannen vil derfor ta med seg erfaringene fra denne saken i prosessen med utforming av en innkjøpsstrategi for Trøndelag fylkeskommune.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.