Vegtrafikksentralen meldte på Twitter tirsdag morgen at det var utfordrende kjøreforhold i regionen, noe som varte utover dagen.

- Det er glatt stort over det hele, men entreprenørene har vært flinke med å være ute å strø på veiene, sa trafikkoperatør Kristin Ekren til Adresseavisen like før klokken 17.

Riksvei 3 var stengt

Riksvei 3 ble tirsdag formiddag stengt ved Kvikne på grunn av vanskelige kjøreforhold og bilberging.

- Anbefalt omkjøring via E6, meldte Vegtrafikksentralen Øst på Twitter klokken 09.47.

Veien ble åpnet igjen like før klokken 17.30, og tirsdag kveld opplyste Vegtrafikksentralen at det fortsatt var vanskelige forhold med vekslende isdekke, slaps og tynn is.

Ingen andre veier i regionen var stengt, men i Lierne var det redusert fremkommelighet etter at et vogntog kjørte av veien.

Regn og seks minusgrader

Tirsdag morgen opplyste Vegtrafikksentralen at de fikk uvanlig mange telefoner fra folk som melder om dårlige kjøreforhold.

- I Røros er det regn og 6 minusgrader. Vi får meldinger fra bilførere som har stanset fordi kjørefoholdene er så vankelige. I Singsås skal en buss ha kjørt av veien. I Surnadal meldes det om mye vann i veibanen. Alt av mannskap hos entreprenørene er ute for å strø, men de trenger tid for å rekke over alt og det er et problem at strøsanden vaskes ut av veien, sa trafikkoperatør hos Vegtrafikksentralen, Morten Eitran.

Det er meldt om glatte veier i hele Trøndelag. Dette bildet er fra fylkesvei 30 ved Mosenget. Foto: Statens vegvesen webkamera