- Dette var mer enn vi hadde sett for oss med tanke på hvor få uteplasser som var åpne og hvor lite folk som var ute, sier operasjonsleder Arnt Harald Aaslund.

Alkohol og aggresjon

Det har vært flere episoder der kombinasjonen alkohol og vold har ført til at politiet har måttet rykke ut. Både i Namsos, Levanger, Stjørdal og i Trondheim.

- På Skatval var det for eksempel en slåsskamp mellom to godt voksne menn som førte til at begge måtte oppsøke legehjelp. Denne saken må vi følge opp i etterkant. Også på Solsiden i Trondheim var det flere voldsepisoder der sterkt berusede personer var involvert. Det er tydelig at det er både mye alkohol og aggresjon blant folk, selv om det er jul, sier operasjonslederen.

Denne politipatruljen tok en runde på Nedre Elvehavn natt til 2. juledag. Foto: camilla kilnes

- Hvor mye alkohol trenger man?

Ifølge politiet var det uvanlig tett mellom oppdragene i natt. De oppfordrer folk til å være forsiktige med alkoholinntaket når nå mengden julefestligheter virkelig eskalerer fra og med 2. juledag.

- Det kan være smart å tenke på hvor mye alkohol man egentlig trenger for å ha det hyggelig. Ikke bare i starten av festen, men også utover natten, sier operasjonsleder Aaslund, som håper på en mindre voldelig julefeiring resten av uka.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.