Hendelsen skjedde på Tunga i Trondheim i 18-tiden lørdag kveld. En kvinne i 20-årene, som var alene hjemme, fikk besøk av en dørselger som skulle selge trefigurer. Selgeren viste frem en lapp der det sto at han var døv og at han bor på fosterhjem.

Kvinnen klarte å rive seg løs fra mannen og låse seg inn på badet der hun ringte politiet. I mellomtiden hadde dørselgeren forsvunnet.

Lørdag sa operasjonsleder Tore Kyllo at de karakteriserte hendelsen som et voldtektsforsøk, men politiet har søndag tonet dette noe ned.

- Det er snakk om en seksuell handling, sier Kyllo søndag ettermiddag.

Kvinnen kom fysisk uskadd fra hendelsen.

Leter etter østeuropeer

Lørdag kveld var politiet på åstedet og snakket med kvinnen og naboene hennes, som bekrefter at de har sett en dørselger gå rundt i området.

Politiet ønsker tips fra publikum om noen kan ha sett eller hatt kontakt med dørselgeren. Mannen skal ha et østeuropeisk utseende, være mellom 18 og 25 år og fra 170 til 180 cm høy. Han har et glatt, pent ansikt, mørk, flerfarget lue og en mørk eller grønn boblejakke. I tillegg har han en ryggsekk som han har trefigurene i.

Har du opplysninger i saken kan du nå politiet på telefonnummer 02800.

Pågående dørselgere

Politiet har gjennom etterforskningen fått flere meldinger om utenlandske dørselgere som opptrer svært pågående. Det skal være flere personer som drar rundt, og de slippes av en bil som kjører videre med andre selgere til nye områder.

- Dørselgerne viser fram en lapp der det står at de er døve, men dette er bare tull. Dette er et påskudd for at folk skal kjøpe ting, sier Kyllo.

Politiet advarer nå mot å åpne døren når det kommer dørselgere på besøk.

- Folk må være forsiktige med dørselgere. Det beste vil være å snakke til dem gjennom et vindu, sier operasjonslederen.

Da Adressa.no var i kontakt med politiet i halv to-tiden søndag hadde de fått inn ett 30-talls henvendelser om dørselgere som brukte samme metode. Men ingen meldte om noen aggressiv eller ufin oppførsel.

En person innbrakt

Politiet innbrakte lørdag en person som skal være en del av følget med dørselgere. Mannen ble tatt på andre siden av byen i forhold til hvor voldtektsforsøket skjedde.

- Det er ikke samme person som oppsøkte kvinnen på Tunga. Det var etter tips fra blant annet publikum at vi valgte å avhøre ham. Han er sjekket ut av saken, sier krimvaktleder Roar Jenssen ved Sentrum politistasjon søndag morgen.

Søndag ble 15-20 øst-europeere i det samme følget innbrakt av politiet. De ble løslatt etter å ha oppgitt personalia til politiet.