Det er Universitetsavisa som omtaler tallene fra årets ranking som er utført av Times Higher Education. Rankingen ble offentliggjort onsdag kveld, og den viser at NTNU faller kraftig. Fra å være i området 276-300 beste universitetet i verden, er nå NTNU plassert i området 351-400.

Denne globale rangeringen er svært dårlig nytt for NTNUs vedkommende. Fra å være i området 276-300 beste universitet i verden, faller man nå til området 351- 400 beste i verden.

Null på omdømme

Avisen skriver at NTNUs scorer null på både omdømme innen undervisning og innen forskning. Disse parameterne teller, etter hva avisen forstår, til sammen 33 prosent. Også innen doktorgrad er det null bak, men avisen mener dette dreier seg om et brudd i dataoverføringen. Men faktoren teller uansett bare 7,5 prosent.

Rektor Gunnar Bovim svarer slik til avisen etter at han får presentert resultatet:

- Det viser vel at vi må ta disse rangeringene med en klype salt. På kort tid har vi fått resultatet av tre slike målinger: på den ene gikk vi kraftig fram, Shanghai-rankingen, på den andre, QS, holdt vi oss sånn noenlunde, og så går vi altså hundre plasser ned på denne siste.

Samlet inn før nobelprisen

Avisen spør videre hva man kan lære av dette resultatet.

- Tja, si det? Nå har vi i årevis sagt at det må en nobelpris til for at vi skal løfte oss, og så får vi en nobelpris, og så skjer dette. Det er pussig, må jeg si, sier Bovim til Universitetsavisa.

Det var ventet at Nobelprisen ville gi universitetet et løft, men ifølge prosjektleder Phil Batty hos THE er dataene som danner grunnlag for rangering er samlet inn før Moser fikk Nobelprisen.

- Så hvorvidt dette får noe å si for NTNU på den globale rangeringa blir ikke klart før til neste år. Det legges ikke spesielt vekt på priser i rangeringa, sier han til avisen.