- Det blir avholdt seremoni ved Svanholm på Moholt og begravelsen finner sted på Kolstad kirkegård i Trondheim, skrev familien i en uttalelse.

Styreleder Said Amin i Afghansk forente samfunnet i Trondheim venter et stort oppmøte:

- Vi tror det kommer veldig mange folk både fra det afghanske miljøet og fra andre miljøer og norske venner. Det afghanske miljøet er stort, sier Amin.

Les også: Nylig feiret Nilofer (27) id al-adha i moskeen - nå planlegges hennes begravelse

Kjører i kortesje

Amin forteller at de skal kjøre i kortesje fra Moholt til gravlunden på Kolstad:

- Vi kjører samlet fra Moholt. På gravlunden skal vi be, bønnen holdes av Mohyedin Shakibani. Så skal hun gravlegges. Det kan også hende det blir en markering i moskeen senere i uken, men dette er ikke avgjort ennå, forteller Amin.

Mohyedin Shakibani holder ofte fredagsbønnen i den afghanske moskeen på Heimdal.

Ismail Elmi kjenner faren i familien Naseri godt. Han er også leder i Mangfoldsrådet i Trondheim kommune.

- Jeg tror det kommer flere hundre mennesker for å ta farvel med Nilofer. Det kommer til å bli veldig sterke følelser, sier Elmi.

Les også: - Denne tragedien handler ikke om æresdrap

Les også: Politiet: – Ingenting som tilsier at dette var et æresdrap

Nytt avhør onsdag

Siktedes forsvarer Tore Angen opplyser at det er planlagt et nytt avhør av hans klient på onsdag.

- Jeg vet at politiet har tatt mange andre avhør av vitner i mellomtiden, så jeg vil få en del nye dokumenter i morgen, sier Angen.

Han opplyser at hans klient er informert om begravelsen mandag.

I løpet av helgen ble det gjort en rekke nye vitneavhør, og politiet har også sikret seg videomateriale fra Melhus-området.

Det var mandag kveld 28. september Nilofer Naseri (27) ble funnet død. Kort tid senere ble ektemannen pågrepet og siktet for forsettlig drap. Den pågrepne har ikke tatt stilling til siktelsen. Han innrømmer å ha havnet i basketak, og han har i politiavhør forklart at det har vært en kniv involvert.

Les også: Venn av familen Naseri: - Nilofer var venn med alle (Pluss)

Mohyedin Shakibani (t.v.) skal holde bønn på Kolstad gravlund mandag. Her er han sammen med Fazel Ahmad Azizi og styrelder Amin Said i den afghanske moskeen på Heimdal. Foto: Pål Haugbro