Stadig flere tilfeller av kusma oppdages i Trondheim, etter at kommunen meldte om utbrudd 29. september.

Tirsdag var tallet syke nådd 15. Nå har det steget ytterligere.

Tilknyttet studiemiljøet

- Vi har nå 19 som er bekreftet smittet. I tillegg er tallet vi mistenker er smittet økt fra 20 til 24, forteller kommuneoverlege Eli Sagvik.

Les også: Ni personer har fått påvist kusma

Hun sier de ikke tør spå hvor stort omfanget av viruset faktisk er i Trondheim. Samtlige av de smittede skal ha tilknytning til NTNU og HiST.

- Dette er jo en gruppe som har tett kontakt og er i et stort miljø. Derfor er det forventet at tallet vil stige, sier Sagvik.

Les også: Tjener 60 millioner i året – nå har han fått kusma

Flere med komplikasjoner

Flere av de smittede skal ha fått komplikasjoner som følge av virusinfeksjonen. Kusma smitter ved nærkontakt og gjennom dråpesmitte. Komplikasjoner som testikkelbetennelse, hjernehinnebetennelse og betennelse i bukspyttkjertelen kan oppstå.

Les også: Kusma-utbrudd i Trondheim: 15 er nå smittet

I helga ble det klart at en av de smittede også var ansatt ved en av barnehagene i Trondheim. Kommunen har som følge av dette gått ut og anbefalt alle som har nærkontakt med den ansatte i barnehagen om å vaksinere seg, dersom de ikke har hatt kusma tidligere.

Som følge av kusma-utbruddet har behandlingspersonell ved St. Olavs Hospital blitt instruert i å være på utkikk etter symptomer på sykdommen. Sagvik oppfordrer nå personer som har hatt nærkontakt med smittede og som ikke er beskyttet mot sykdommen, om å ta kontakt med vaksinekontoret i byen for å få en gratis vaksine.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.