19-åringen, som bor i Trondheim, er siktet for to grove brudd på dyrevelferdsloven etter at han skal ha drept og flådd en katt. Mishandlingen av dyret skal ha skjedd i august i år.

Fengslet til rettssak

Mannen, som allerede hadde sittet 2,5 måneder i varetekt, ble fredag ilagt en ny periode i varetekt, denne gangen må han sitte fengslet frem til rettssaken mot ham skal opp 9. november. Sør-Trøndelag tingrett mener at det foreligger sannsynlighetsovervekt for at mannen vil begå nye straffbare handlinger av voldelig karakter, både mot dyr og mennesker, dersom 19-åringen løslates. Siktede tidligere anket avgjørelser om varetektsfengsling. Denne gang godtok han rettens beslutning.

- Han har lagt kortene på bordet, og skjønner at han har gjort noe galt, har forsvarer Terje Engebretsen tidligere sagt til adressa.no.

Saken ble karakterisert som «spesiell» av politiadvokat Tina Marielle Værnes tidligere i høst. 19-åringen skal blant annet tatt kvelertak på katten, forsøkt å knekke nakken på katten, før han avlivet den med en kniv. Ifølge politiet døde katten sannsynligvis av forblødning eller kvelning. Etter dette skal mannen ha flådd katten, opplyste Værnes.

- Katten døde som følge av den alvorlige volden. Vi synes det er en alvorlig sak med tanke på omfanget og virkningen av mishandlingen, sa Værnes da.

Tatt av dyrepolitiet

Det nye dyrepolitiet i Sør-Trøndelag har etterforsket saken. Gruppen ble opprettet 21. august. Én uke senere, 27. august, ble 19-åringen pågrepet for mishandlingen av katten.

LES KRONIKK: Ta kriminalitet mot dyr på alvor

I september skjedde det en utvikling og siktelsen mot 19-åringen ble utvidet til også å inkludere overgrepsbilder av barn. Han ble varetektsfengslet i en ny periode.

I kjennelsen fra tingretten ble det vist til en bekymringsmelding fra en overlege. I meldingen heter det seg at det er en «betydelig fare for at pasienten ikke bare vil kunne skade dyr i tiden som kommer, men også være en reell fare for drap, skade og voldtekt av først og fremst yngre jentebarn/ungdom.»

Les flere krimsaker fra Adresseavisen her

Siktede skal ha ønsket psykisk hjelp, har hans forsvarer tidligere opplyst.