- Det var kaos og dårlig informasjon på Gardermoen. Vi løp etter folk med oransje vester, og kom oss på toget til Trondheim. Det ble litt lite søvn, men jeg kom meg hjem.

Det sier Lillian Husby. Hun var en av dem som benyttet NSBs nattog til Trondheim da flytrafikken ble innstilt til og fra Værnes søndag ettermiddag. Hun skulle egentlig fly hjem søndag kveld klokka 19.30, men ble sittende på Gardermoen da Trondheim lufthavn stengte på grunn av tåke søndag kveld.

Ekstratog

NSB satte opp ekstravogner på nattoget til Trondheim, og det åpnet opp for 136 ekstra plasser på toget. Klokka 06.59 – fire minutter over tiden – rullet toget inn på Trondheim sentralstasjon.

Dårlig informasjon

- Jeg fikk ikke sovevogn fordi toget var fullt i utgangspunktet, men de ekstra vognene gjorde nok sitt til at jeg og flere andre fikk plass. Men vi måtte selv finne ut at nattoget til Trondheim var en løsning. På Gardermoen var det svært lite informasjon å få. Det kom aldri meldinger over høyttaleranlegget om at toget hadde ekstra kapasitet – det måtte vi finne ut av selv. Men nå er jeg tilbake i Trondheim, og det er jo fint, sier Lillian Husby.