15 etasjer fremkom i et felles forslag fra Arbeiderpartiet, Høyre og Fremskrittspartiet, og som Venstre sluttet seg til. Bare KrF og SV gikk imot.

Både Yngve Brox (H) og Geir Waage (Ap) mente det kan tillates høyder på inntil 15 etasjer i dette området. Den gamle kommuneblokka hadde en tilsvarende høyde.

Campus

Plasseringen ved en av de viktige innfarts- og kollektivårene var også et argument flertallet benyttet seg av. Men kanskje enda viktigere var utsiktene til en én-campusløsning på Elgeseter, der den nye bebyggelsen vil kunne spille en viktig rolle.

Brox ga uttrykk for at et noe større volum enn gjeldende reguleringsplan gir rom for, innebærer en fornuftig utnyttelse av denne sentralt plasserte tomten.

Også Waage pekte på campusmulighetene som nå er kommet et viktig skritt videre. Men Waage er ikke tilfreds med det visuelle inntrykket av bebyggelsen og varslet krav om at byggesaken legges frem for politisk behandling når tiden er inne for det.

Håp om tunnel

Jon Gunnes (V) var ikke med på forslaget, men fant å kunne støtte det. Igjen var det campustankegangen det ble pekt på.

- Det er håp om at NTNU vil bli leietaker her. Det betyr at vi må gjøre noe med Elgeseter gate. Selv håper jeg på en løsning med gaten i tunnel, sa Gunnes som ikke var fremmed for 20 etasjer med en noe annen utforming.

Nok med syv

Geirmund Lykke (KrF) var tydelig skeptisk til 15 etasjer og varslet støtte til rådmannens forslag om å nøye seg med syv.

- Dette er en viktig eiendom ved innfarten til byen. Da må utnyttelsen skje i samspill med omgivelsene, for en stor del lav trehusbebyggelse.

Lykke advarte mot campusbegrunnelsen. En campusløsning er fortsatt ikke vedtatt, og bli det ikke noe av, sitter man tilbake med en bebyggelse med altfor høy utnyttelse.

LES OGSÅ: - Vi må tørre å bygge høyere enn Nidarosdomen

Fornøyd

Regiondirektør Kalle Torp i Entra AS som skal bygge på tomten, var fornøyd med bygningsrådets vedtak. Selskapet har ønsket seg 20 etasjer, men ifølge Torp er 15 fullt akseptabelt.

- Er det en campusløsning du nå forbereder deg på?

- Vi vil i hvert fall legge til rette for det. Så får vi se hvordan det går.