Operasjonsleder Trond Volden ved Sør-Trøndelag politidistrikt opplyser at den omkomne er fra en kommune i Sør-Trøndelag.

- Vet politiet hva som skjedde?

- Mannen betjente et transportbånd som transporterte salt fra et lager og til beholdere på utsiden. I den forbindelse ramlet han ned i en saltdunge og fikk salt over seg, sier Volden, og opplyser videre at det var veisalt mannen håndterte.

Kollega varslet

Politiet ble varslet om arbeidsulykken klokken 14.42. De vet imidlertid ikke hvor lenge mannen lå begravd fordi han var alene i lagerhallen da ulykken skjedde.

- En kollega av den omkomne var på jobb, men på annen plass. Det var han som meldte fra til oss om ulykken. Det var da ganske lenge siden de to hadde sett hverandre. Han er sterkt preget og ikke avhørt av politiet ennå, sier Volden.

- Tar vare på de ansatte og familien

Arbeidsulykken skjedde på Saltimport AS sin avdeling i Trondheim. Firmaet importerer og distribuerer salt i hele Norge. De har tre ansatte i Trondheim.

- Nå må vi ta vare på de ansatte og familien så godt vi kan, sier styreleder Andreas Grimelund ved Saltimport AS.

Onsdag kveld er han på vei til Trondheim, hvor det jobbes med å få klarhet i hva som er skjedd.

- Vanskelig materiale

Alle nødetater rykket ut til ulykken. Ifølge Adresseavisens reporter på stedet var det minst sju biler fra politi og helsevesen på stedet.

Klokken 15.26 meldte politiet at mannen var frigjort fra saltet. Det ble utført førstehjelp på stedet.

- Vi fikk bistand fra personer fra andre firmaer i området for å grave frem den omkomne, blant annet ble det brukt hjullaster, sier Volden.

Brannvesenet bisto også med å få løs personen.

- Det var vanskelig materiale å jobbe med, men vi fikk ham frem, sier brannmester Gunnar Sundli ved 110-sentralen i Sør-Trøndelag.

Døde på stedet

Klokken 19.28 onsdag kveld meldte politiet på Twitter at mannen døde i ulykken og at pårørende er varslet.

- Mannen ble bekreftet død på stedet, opplyser Volden.

Kriminalteknikere jobbet onsdag kveld på ulykkestedet. Arbeidstilsynet er varslet, og operasjonslederen antar at de vil dra til bedriften på torsdag.

Store mengder salt

Politiets innsatsleder på stedet, Erik Bang Danielsen, opplyste til Adresseavisen kort tid etter ulykken at mannen skal ha fått store mengder løst salt over seg.

- Det har vært et veldig krevende og ustabilt område å jobbe på, sier Bang Danielsen, og sammenligner arbeidet med å lete i et snøskred.

Ifølge Bang Danielsen var det ytterligere to personer som jobbet på området. De får bistand fra et kriseteam.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

Politiets innsatsleder, Erik Bang Danielsen. Foto: Espen Bakken
En mann ble begravd i salt på Nyhavna. Foto: VEGARD EGGEN
En mann skal være begravd i salt på Nyhavna. Foto: VEGARD EGGEN
Styreleder Andreas Grimelund i Saltimport AS forteller at de tar vare på de ansatte og pårørende så godt de kan. Foto: Jan M. Lillebø, Bergens Tidende