- Da jeg var liten hadde jeg ingen å gå julebukk med. Jeg synes det var ekkelt å stå alene når det kom klynger med barn som sang og følte meg veldig alene. Det er noe jeg ikke ønsker at andre skal oppleve, forteller Rønning.

Hun har derfor bestemt seg for å invitere til halloween-fest i leiligheten sin på Byåsen på lørdag, for barn som ikke har så mange venner.

«Utrolig fint gjort»

Torsdag la hun ut invitasjonen på Facebook. Etter få timer har allerede mer enn 400 klikket «liker» og kommentert innlegget. «Bra initiativ» og «utrolig fint gjort» er blant de utelukkende positive kommentarene.

En mann med «pappahelg» har også tatt kontakt.

- Gutten er hos pappa annenhver helg, og har derfor ikke like mange venner her som hjemme hos mor. Han gruet seg til å gå alene med pappa på halloween, og ble kjempeglad for å komme til oss, sier Rønning.

Hun understreker at det er god plass i leiligheten, og er ikke bekymret for at det blir for mange.

- Det er bare koselig med besøk. Kanskje får noen også nye venner, sier Rønning og understreker at foreldrene også er velkomne.

Sønnene gleder seg

Selv har hun to sønner, en på 6 år og en på 8 år. De gleder seg til å få besøk av kjente og ukjente på lørdag.

- Jeg spurte dem hvilken alder de synes barna burde være i, og da svarte de at «babyer og 2-åringer er søte, og om det kommer en 4-åring kan vi holde dem i hånda hvis det blir for skummelt.» Det er med andre ord ingen aldersgrense, sier Rønning.

Hun forteller at hun har kjøpt inn sminke, slik at de som vil kan få hjelp til å kle seg ut når de kommer.

Du kan komme i kontakt med Maria Rønning via e-post til mariaronning@outlook.com.

- Enda vondere enn bursdag

Kristin Oudmayer er fagansvarlig i Unicef og en av Norges fremste eksperter på mobbing. I en artikkel i Adresseavisen denne uken oppfordrer hun foreldre til å ta ansvar, og invitere barna som holdes utenfor.

- Det er svært ofte de samme barna som faller utenfor halloween, som ellers faller utenfor i bursdagssammenhenger. Det er vondt å stå utenfor en bursdag, men det kan være enda vondere å stå utenfor halloween-feiringen.

Hun begrunner dette med at halloween ofte planlegges i lengre tid i vennegjengen, og sammenligner begivenheten med 17. mai og julaften.

Forrige nyttårsaften var Rønning alene med sine to barn.

- Da fikk jeg skikkelig dårlig samvittighet. Barna blir jo alltid spurt om hva de har gjort når skolen starter igjen. Jeg håper derfor det blit artig for de som kommer å fortelle at de har vært på halloween-fest, sier Rønning.

Maria Rønning hadde ingen å gå julebukk med da hun var liten. Nå åpner hun dørene for de som mangler halloween-invitasjon i Trondheim. Foto: Privat