Leiligheten til Rønning er mørklagt og omringet av spindelvev og skremmende masker. Barna løper omkring i skumle kostymer, hoppende glade for festen og alt godteriet. Ellen Eriksen har tatt med seg barna og mannen for å være med på festen. Eriksen forteller at datteren på fire hadde vært alene i kveld, hvis ikke Rønning hadde invitert.

- Alle hadde kommet og ringt på vår dør med barna sine, og vi ville ha vært alene. Det hadde ikke vært gøy. Det er lurt å komme hit for å få venner også, og jeg synes opplegget er kjempebra, sier hun, mens hennes lille sønn på armen ser seg fascinert rundt på all halloweenpynten.

Les mer: Maria inviterer ensomme barn til halloween-fest

Fin måte å integrere mennesker

Familien var først litt usikker på om de skulle dra, om datteren hadde lyst til å være sammen med ukjente.

- Hun syntes det hørtes gøy ut og ville at vi skulle dra.

Eriksen mener at Rønnings tiltak også fungerer fint som en form for integrering.

- Det er lurt å komme hit for å få venner. Dette kan også være bra for de som kommer fra andre land. Det er en fin måte å integrere seg på. Vi kommer selv fra Iran, forteller hun.

Les også: - Tror ett av fem småbarn blir utestengt

Les også: - Mange barn går med klump i magen i disse dager

Halloweenfest neste år

Etter selv å ha opplevd å være et ensomt barn, ville Rønning gjøre halloweenfeiringen tilgjengelig for alle barn i Trondheim.

Rønning la ut på Facebook at hun ville invitere alle barn som ikke hadde en halloweenfest å gå til. Facebookstatusen hennes har nå godt over fire hundre likes. Rønning sier tilbakemeldingene har vært svært positive, og hun har blitt kontaktet av flere på mail som roser hennes inkluderende tiltak.

- Det er ikke alle som sa de skulle komme som har kommet, men folk er sjenert. Folk vil kanskje ikke presse seg på, men jeg skal arrangere dette neste år også. Da skal jeg begynne litt tidligere å invitere, sier hun.

Les også: - Mediene skremmer foreldrene før skolestart

Les også: Kreftsyke Jakob ønsket en halloweenfeiring hvor alle kunne føle seg inkludert

Kjenner ikke så mange

Naboen Tone Danielsen er én av dem som synes initiativet til Rønning er fint.

- Jeg er med her fordi datteren min, Aynur på fire og et halvt år, ikke kjenner så mange i nabolaget vårt. Storesøstern hennes sminket seg, kledde seg ut og skulle ut sammen med venner. Da ble det litt ensomt for Aynur, derfor dro vi hit, forteller Danielsen, som har kledd ut datteren sin som en flaggermus for anledningen.

Halloweenfeiringen i leiligheten til Rønning flyttet etter hvert ut, slik at barna kunne gå knask eller knep. Da adressa.no forlot festen, toget en skummel gjeng avgårde med fakler og stjerneskudd for å samle godteri fra hus til hus på Byåsen.