Den siktede mannen i 50-årene ble løslatt sent fredag kveld, etter at han var avhørt ved politihuset i Trondheim.

- Han er løslatt fordi vi har foretatt de sporsikringer og avhør som er nødvendige, og da foreligger det ikke bevisforspillelsesfare lenger, opplyser politiadvokat Heidi Melø ved Sør-Trøndelag politidistrikt i en sms.

Mannens forsvarer, Torfinn Svanem, var til stede under avhøret, og hadde følgende kommentar fredag kveld.

- Min klient nekter straffskyld for det han er siktet for. Han sier at det er medisinske årsaker til dødsfallet og at han ikke har utøvd vold mot fornærmede.

Siktelsen opprettholdes

Det var ved 11-tiden fredag at kvinnen ble funnet død i mannens leilighet på Møllenberg. Politiet satte i gang rutinemessige undersøkelser, og sikret spor på stedet. Flere politibiler sto utenfor boligblokken på Møllenberg og krimteknikere jobbet på stedet.

Etter at den avdøde kvinnen var obdusert ved St. Olavs Hospital i går kveld, valgte politiet å opprettholde siktelsen for grov kroppsskade.

- Siktelsen mot mannen opprettholdes i forhold til grov kroppsskade etter obduksjonen, men det er ikke noe grunnlag for å mistenke ham for straffbare forhold utover det han er siktet for, sa politioverbetjent Robert Løkken.

Lørdag er det ingen endringer i denne siktelsen.

Gjennomfører rundspørring

Krimvaktleder Are Løw-Owesen ved Sentrum politistasjon opplyser lørdag morgen at politiet gjennomfører en rundspørring i siktedes nabolag på Møllenberg.

- Vi må spørre om noen har observert noe i forbindelse med saken, sier krimvaktlederen.

Leiligheten til mannen er fortsatt plombert, dette fordi politiets krimteknikere ikke er ferdig med sine undersøkelser, opplyser Løw-Owesen.

Kriminalteknikere: Etter at politiet fikk melding om det mistenkelige dødsfallet på Møllenberg fredag formiddag, ble leiligheten undersøkt av kriminalteknikere. Foto: Vegard Eggen