19-åringen, som bor i Trondheim, er tiltalt for fire grove lovbrudd etter at han skal ha drept og flådd en katt. Mishandlingen av dyret skal ha skjedd i august i år.

Ifølge tiltalen skal mannen ha tatt kvelertak på katten, forsøkt å knekke nakken på katten, før han avlivet den med en kniv. Ifølge politiet døde katten sannsynligvis av forblødning eller kvelning. Etter dette skal mannen ha flådd katten.

Overgrepstegninger

- Katten døde som følge av den alvorlige volden. Vi synes det er en alvorlig sak med tanke på omfanget og virkningen av mishandlingen, sa politiadvokat Tina Marielle Værnes tidligere i høst.

19-åringen er også tiltalt for å være i besittelse av animerte bilder og/eller tegninger som fremstiller seksuelle overgrep mot barn og/eller som seksualiserer barn.

Les flere krimsaker fra Adresseavisen her

Strafferettslig tilregnelig

Tiltalte skal ha tidligere ytret et ønske om psykisk hjelp, ifølge forsvarer Terje Engebregtsen.

- Han har nå gått gjennom en rettspsykiatrisk undersøkelse, som viser at han er strafferettslig tilregnelig, sier Engebregtsen etter at tiltalen ble kjent fredag.

Han har ikke sett på tiltalen sammen med tiltalte ennå, men 19-åringen har tidligere erkjent forholdene i siktelsen når det gjelder brudd på dyrevelferdsloven.

19-åringen har også erkjent forholdene i siktelsen når det gjelder animerte overgrepsbilder. Han hevder imidlertid at han ikke visste at dette var ulovlig.

LES KRONIKK: Ta kriminalitet mot dyr på alvor

Fredag sitter mannen fortsatt i varetekt.

- Straffesaken starter mandag, og det er satt av tre dager til saken. Men vi tror ikke det kommer til å ta så lang tid, sier Engebregtsen.

Tatt av dyrepolitiet

Det er det nye dyrepolitiet i Sør-Trøndelag som har etterforsket saken. Gruppen ble opprettet 21. august. Én uke senere, 27. august, ble 19-åringen pågrepet for mishandlingen av katten.

I kjennelsen fra tingretten ble det vist til en bekymringsmelding fra en overlege. I meldingen heter det seg at det er en «betydelig fare for at pasienten ikke bare vil kunne skade dyr i tiden som kommer, men også være en reell fare for drap, skade og voldtekt av først og fremst yngre jentebarn/ungdom.»