Operasjonsleder Ebbe Kimo i Sør-Trøndelag politidistrikt ønsker å berolige befolkningen i Trondheim som tilfeldigvis kommer over gjenglemte kosebamser på busser i Trondheim.

- Dette er et sosialt eksperiment, og ikke noe folk trenger å bekynmre seg for. Arrangøren ringte oss og varslet i tilfelle det kunne komme bekymringsmeldinger, sier Kimo.

Følg siste utvikling i terrorangrepet her

Vil teste vennlighet

Han har foreløpig ikke mottatt noen reaksjoner, men har forståelse for at folk er i et annet tankemodus etter fredagens terrorangrep i Paris.

- Det vil være flere forskjellige mulige tolkninger når noe blir satt igjen på en buss, understreker Kimo.

Han opplyser videre at alle arrangement i Trondheim vil gå som normalt.

Det er Engasjert byrå som står bak det sosiale eksperimentet. De ønsket å teste vennligheten i Trondheim og klokka 10.00 sendte de ut 20 kosebamser på forskjellige busser.

- Vurderte å avlyse

På hver kosebamse står det en lapp med følgende tekst: «Kan du være så vennlig og hjelpe meg hjem? Jeg bor i Nordre gate 12»

- Dette ble en dag som ble annerledes enn vi hadde tenkt. Vi tok en diskusjon på om det var riktig å gjennomføre eksperimentet, men kom frem til at vi skulle gjøre det, sier prosjektmedarbeider Nichola Lund i Engasjert byrå.

Eksperimentet hadde vært planlagt i flere måneder, og er et resultat av Kolbjørn Nordvik, som for ett år siden lanserte ideen om at Trondheim skulle bli verdens vennligste by.

LES KOMMENTAR (PLUSS): De vil at vi skal hate

Satte ut 20 bamser

Nylig lanserte Engasjert byrå ei bok som heter «Vennligheten kommer» som består av 17 ulike historier om vennlighet,

- Eksperimentet er for å sjekke om Trondheim er så vennlig som vi skal ha det til, sier Lund.

20 frivillige studenter sendte bamsene ut på busstur lørdag formiddag, og så langt har omtrent halvparten kommet tilbake til Nordre gate. '

Lund tror også innbyggerne i Trondheim er litt mer skeptisk til uvanlige hendelser i bybildet her hjemme etter de alvorlige angrepene i Paris.

- Så langt synes folk det er kjempefint og positivt det vi har gjort, men det som skjedde i Paris er helt forferdelig. Det er klart folk er i annen tilstand nå, sier han.