39 år gamle Merethe Sylthe bor sammen med sin 19 måneder gamle datter i utkanten av Paris. Hun er svært bekymret etter terrorangrepet som rammet Paris så brutalt fredag kveld.

- Nå er jeg redd. Jeg skulle egentlig på Ikea, men ble hjemme i stedet. Jeg har kun vært på nærbutikken, sier hun på telefon fra Paris.

Her kan du følge utviklingen i Paris direkte

LES ALT OM PARIS-TERROREN

Kinoer stengt

Ei norsk venninne, som også er nabo i Paris, fortalte til Sylthe at de hadde venner som hadde mistet nevøen i terrorangrepet.

- Han hadde vært på konserten i Bataclan, og kom aldri hjem. Det kommer nærmere og nærmere, sier hun.

Hun forteller at blant annet kinosaler og travbaner er stengt. Sylthe er opprinnelig fra Trondheim, og har bodd i Paris de siste fem årene.

- Dette vil få store konsekvenser. Nå er folk redde. Etter Charlie Hebdo sa folk at de ikke skulle la seg skremme, men dette blir annerledes, sier han.

- Jeg synes ikke det er fristende å dra rundt noe sted nå. Det var stillere på butikken enn vanlig. Folk er sjokkert. Folk føler seg hjelpesløse, sier Sylthe.

Frykter flyplassen

Selv vil hun forsøke å få tilbake en normal hverdag, men hun sier at angrepet vil ligge i bakhodet.

- Til jul skal jeg hjem til Trondheim med datteren min. Jeg tenkte med en gang på hvordan det kunne bli på flyplassen, og om det kan være et potensielt mål, sier hun.

Sylthe forteller at hun fredag kveld sa til ei venninne at det kanskje var på tide å flytte hjem til Norge.

- Men man er ikke sikker noen steder. Dette kan skje hvor som helst, sier hun.

Nå vil det ta tid før hun vil dra inn i sentrum av Paris.

- Det vil jeg ikke tørre på en stund. Som mor blir man ekstra skeptisk. Jeg tenkte mye på at hun skal vokse opp i dette. Jeg frykter dette bare er begynnelsen, sier hun.

Merethe Sylthe fra Trondheim vil ikke oppsøke steder i Paris med mye folk den nærmeste tiden. Foto: privat