Cirka annenhver søndag arrangeres «Søndag i Vår Frue», med blant annet musikk og lystenning.

- Arrangementet i dag vil naturlig nok få preg av hendelsene, sier gateprest og ansvarlig for Vår Frue kirke, Siv Limstrand til Adresseavisen.

Les også: - Vi må vise at Frankrike er sterkt

- Grusomt

Birgit Annie Berg var en av de om lag 50 fremmøtte til søndagens arrangement.

- Det som har skjedd i Frankrike er grusomt og forferdelig. Det er helt utrolig at det kan skje slike ting i 2015. Jeg er ikke rasist, men nok er nok, sier Berg.

I kirken tente hun lys for Paris-ofrene.

- Jeg vil minnes de som har gått bort og har medfølelse for de som har mistet sine, sier Berg.

Sterke sammen

I Vår Frue kirke holdes dørene åpne til klokken 18 søndag. Siv Limstrand tror det er viktig å tilby en møteplass for de som føler behov for fellesskap etter terrorangrepene.

- Noen har behov for individuell stillhet, mens noen søker bevisst mot felleskap etter dette som kan føles overveldende, skremmende og uforståelig. Å være sammen om det uforståelige kan være en styrke mot håpløshet og lammelse, sier Limstrand.

Hun understreker at folk er velkomne til å sitte sammen rundt brosteinene der lysene tennes, eller ta en prat over en kaffekopp i kirken.

Les også: Trondheim i trikolorens farger

Markeringer i Oslo og Bergen

Klokken 11 søndag avholdt Oslo domkirke høymesse til minne om de berørte etter terrorangrepet i Paris.

- Ekstremisme har jo ingenting med religion å gjøre. Og det må vi som kaller oss kristne eller muslimer virkelig få fram og si. Islam betyr fred og Jesus er fredsfyrsten. Og vi får ikke fred hvis ikke vi skaper det sammen, sier domkirkeprest i Oslo, Elisabeth Thorsen til TV 2.

I Bergen sentrum ble det varslet støttemarkeringer ved Den blå steinen søndag klokken 14.00. Det var ifølge NTB Alliance Francaise og Felles innvandrerråd som planla markeringene i Bergen.

Her kan du lese alt om Paris-terroren

Adresseavisen har også gitt ut en ekstra e-avis i forbindelse med terroren i Paris.

Musikk, lystenning og tekstlesing sto på programmet under «Søndag i Vår Frue». Foto: Pål Haugbro