Eieren av en ubebygd tomt i Elgeseter gate i Trondheim presenterte muligheter for en 20 etasjers blokk, noe som er det dobbelte av høyhuset på naboeiendommen. Tomta ligger mellom Elgeseter gate 30 B, jugendgården som er planlagt revet, og en ti etasjers blokk.

Ikke egnet

Villaservice, som eier tomta, la frem skisser for en gigantblokk på 20 etasjer med små-leiligheter og næringsareal i 1. etasje. Byplankontoret i Trondheim kommune anbefaler at det ikke blir arbeidet videre med planene.

- Det foreslåtte prosjektet samsvarer ikke med kommunens vedtatte strategi for byform, arkitektur og høyhusnorm. Høyden avviker betraktelig fra omkringliggende bebyggelse, i et område der det ikke er lagt til rette for høyhus, sier Øystein Ask ved byplankontoret.

LES MER (PLUSS): Reitans eiendomsselskap mener det bør bo 10 000 flere i Midtbyen

Vil skape spennende bygg

- Det er sjelden vi kommer over en så sentral tomt der det ikke står bygg fra før. Eiendommen har spennende muligheter, sier Odd Einar Eriksen, daglig leder i Villaservice. De endrer nå planene om et bygg på 20 etasjer.

- Vi ønsker å skape et bygg med virkelig arkitektoniske kvaliteter. Hva som kommer er uklart, det vet vi mer om i løpet av et halvt års tid, sier Eriksen. Tomta er på om lag 890 kvadratmeter og tilhørte opprinnelig naboeiendommen.

LES PÅ PLUSS: Fortsetter kampen på Elgeseter

Vind kan skape problemer

I sin begrunnelse for å si nei til utkastet om høyhus, viser kommunen til konsekvensene slike bygg kan føre til.

- Høyhus skaper ofte uforutsigbare effekter i form av vind og turbulens. Høyhus her vil også ha stor innvirkning på opplevelsen og kvaliteten både i gårdsrom og gaterommet, sier Øystein Ask ved byplankontoret.

Populært område

Elgeseter gate er veldig attraktiv. NTNUs virksomhet skal samles i gangavstand fra eiendommen som Villaservice har kjøpt.

- Vi er i en utviklingsprosess og vil om noe tid ha materialet klart for presentasjon for byplankontor og politikerne, forteller Odd Einar Eriksen.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

Det er denne tomta bak busskuret Villaservice har sikret seg. Foto: TERJE SVAAN
Byplankontoret avviser ønsket om høyhus på 20 etasjer. Foto: Faksimile/Illustrasjion: ARC Arkitekter
Nybygget vil komme mellom dette jugend-huset, og blokka til høyre på bildet. Foto: TERJE SVAAN