- Vi leter etter reflekser i trærne og bokstaver som vi skal sette sammen til ett ord, sier Haakon Fossbakk.

Han er én av de 104 førsteklassingene ved Strindheim skole i Trondheim som har dratt på lommelykttur mandag kveld. Med stor iver løper reflekskledde barn fra post til post.

- Finner dere noe?

- Ja, vi har funnet R, E og L.

- Hva tror du ordet blir til slutt da?

- Refleks! sier Haakon skråsikkert.

Her kan du se forskjellen med og uten refleks.

Lærerikt og sosialt

Han har nok helt rett i det.

- Lommelyktturen arrangeres for å øke bevisstheten rundt bruken av refleks, både for barna og for oss voksne. Vi trenger også en påminnelse, sier Annike Sætervik Brouwer i FAU ved Strindheim skole.

Mange skoler velger å gjennomføre lignende arrangement på denne tiden av året, og ikke bare for å minne folk om å bruke refleks.

- Dette er også et sosialt arrangement som styrker samholdet mellom elevene og kontakten med foreldre. Her blir vi kjent med hverandre og er med på å skape et miljø, sier Sætervik Brouwer.

- Løypa var for lett

Førsteklassingene Sigrid Skallerud og Ida Nyhus løper også ivrig mellom postene som er satt ut langs løypa.

- Vi må ha med lommelykt, refleks og vest på turen, forklarer jentene. De irriterer seg litt over den gjørmete stien, før gleden over å snart kunne spise boller overmanner dem, og de går videre.

Mikael Hope syntes løypa egentlig var litt for lett.

- Bokstavene og refleksene henger jo på samme side av veien, sier han, og forteller at han nå skal tilbake til start for å få nye beskjeder - og boller.

- Jeg vet at bollene er gode. For mamma har bakt dem, og jeg har luresmakt, røper han.

- Bruk refleks hver dag

Ved målpassering sitter mange fornøyde førsteklassinger og spiser boller og drikker kakao. Alle med reflekser på, for det vet de er viktig.

- Man kan bli påkjørt i mørket om man ikke har refleks. Unger må bruke refleks hver dag, men ikke når det er lyst, sier Julie Løveng og Hanna Lindbakk Nonstad.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.