Det er mange om beinet om å få stillingen som rådmann i Trondheim kommune.

Morten Wolden (55) er en av de mer kjente navnene på lista. Han var kommunaldirektør for kultur og næring i Trondheim siden 2009, og fikk jobben som rådmann i Orkdal kommune i sommer.

- Det har vært en vanskelig avgjørelse siden jeg har jobbet i Orkdal i bare to måneder. Jeg har blitt vanvittig godt mottatt her og trives godt. Så det er ikke slik at jeg søker meg bort fra Orkdal, sier Wolden til Adresseavisen.

Multisøker Thorbjørn Gaarder (60) er en annen kandidat til jobben. Han har tidligere søkt på jobben som politimester, skattedirektør, pressegeneral, finansdirektør og helsetopp.

- Nå eller aldri

Tirsdag informerte Wolden ordfører og sine nærmeste medarbeidere om at han står på søkerlista til rådmannstillingen i Trondheim.

- Det var nå eller aldri for min del. Rådmannsjobben i Trondheim er ikke ledig så ofte. Bare hvert sjette år, og nå kom altså muligheten. Det er en utrolig spennende jobb. Ikke bare er Trondheim kommune som organisasjon spennende, men også alt det som skjer i byen, som byutviklingsprosjekt, campusutvikling og store arrangement som er avhengig av god samhandling og god tilrettelegging fra kommunens side, sier Wolden.

- Hva om du ikke får jobben?

- Orkdal er kjempespennende også, så det blir ikke en stor nedtur. Jeg ser at det er flere meget sterke kandidater på søkerlista til denne stillingen. Jeg er bare en av flere søkere, sier Wolden.

Ifølge Wolden blir det klart hvem som får jobben i bystyremøte den 17. desember.

Gründer og barnehageansatt

Et ukjent navn på listen er Stian Johannessen (33) fra Klæbu. Han jobber i barnehage, men forteller at han også er gründer og jobber for firmaet Viking crate.

Han har ingen høyskoleutdannelse, men sier at han likevel har høy kompetanse innen økonomi og ledelse. Gjennom sitt kandidatur vil han utfordre den nåværende politiske modellen.

- Jeg har livnært meg som gründer og er en politisk aktiv mann. Jeg har ingen politisk tilknytning, og mener det burde være obligatorisk i slike maktposisjoner. Som rådmann skal man først og fremst fremme folks meninger, ikke meninger og vedtak som må tilpasses en politisk doktrine, skriver Johannessen i en mail til Adresseavisen.

Han ser frem til intervjurundene, og mener han er en sterk kandidat til stillingen.

- Jeg har masse arbeidserfaring, alt fra salg og økonomi til håndtverk og rørlegging. Min arbeidserfaring mener jeg gjør at folk får en større tiltro til mitt verv, da mange i dag etterlyser at folk i maktposisjoner skal ha innsikt i hvordan den «vanlige norske arbeideren» har det, skriver 33-åringen.

Disse vil bli rådmann i Trondheim:

Morten Wolden (55) fra Orkanger. Jobber for tiden som rådmann i Orkdal kommune.

Jonny Berg (57) fra Trondheim er regiondirektør for Bufetat region Midt-Norge, en jobb han har hatt siden februar 2008.

Paul Eklund (59) fra Malmö, jobber som HR-sjef i Svalövs kommune.

Thorbjørn Gaarder (60) fra Oslo. Jobber som Chief credit officer.

Stian Johannessen (33) fra Klæbu. Jobber som tilkallingsvikar i barnehage.

Olaf Løberg (56) fra Trondheim. Jobber som finansdirektør og fungerende rådmann. Ifølge Trondheim kommunes egen nettside har Løberg vært rådmann i Klæbu. Han har tidligere hatt ulike lederstillinger i bank og forsikring, og er utdannet sivilagronom fra Universitetet i Ås, med ulike tilleggsprogrammer fra Handelshøyskolen BI, NTNU og Universitetet i Tromsø.

Carl-Jakob Midttun (50) fra Saksvik. Jobber som økonomi- og finansdirektør i Norsk Helsenett. Før det kom Midttun fra stillingen som kommunaldirektør for finansforvaltning i Trondheim kommune. Ifølge nettsiden til Norsk Helsenett har Midttun bred erfaring fra ulike lederstillinger. Han har blant annet vært direktør for styring og samordning i Arbeidstilsynet, leder for økonomitjenesten i Trondheim kommune og sjeføkonom i Fokus Bank. Han har også jobbet i Finansdepartementet.

Sverre Quale (59) fra Trondheim. Jobber som prosjektdirektør ved Institutt for energi- og prosessteknikk ved NTNU. Han er ifølge NTNU utdannet sivilingeniør med bred erfaring som prosjekt- og toppleder i store organisasjoner både innen offentlig og privat virksomhet. Han har i tillegg kompetanse innen sikkerhets-, miljø- og kvalitetsområdet.

Mann (57)

Kvinne (54)

Seks personer har trukket søknadene sine.

Stian Johannessen (33) fra Klæbu jobber i barnehage, men forteller at han også er gründer og jobber for firmaet Viking crate. Foto: Privat