Voldtekten fant sted etter at kvinnen deltok på fadderuka for nye studenter. Hun dro deretter ut på byen der hun møtte den nå dømte mannen, ifølge dommen fra Sør-Trøndelag tingrett.

Mannen, som er i 30-årene, inviterte henne på nachspiel, men da kvinnen kom til leiligheten var det ifølge dommen bare den dømte mannen og en annen mann til stede.

Annen mann til stede

Kvinnen sovnet hjemme hos den dømte mannen og det var da voldtekten fant sted. Hun var ute av stand til å motsette seg handlingen på grunn av at hun var beruset og fordi hun sov, kommer det frem i dommen fra Sør-Trøndelag tingrett.

Den andre mannen som var til stede i leiligheten var også tiltalt for å ha voldtatt kvinnen samme natt, men tiltalen mot ham ble frafalt fordi han anses som strafferettslig utilregnelig. Han forklarte i retten at den dømte mannen oppfordret ham til å gå inn på rommet der den fornærmede sov for å ha sex med henne. Fornærmede sov da han kom inn til henne.

Fire år i fengsel

Dagen etter våknet kvinnen med smerter og dro til politiet for å anmelde voldtekten. Mannen nektet straffskyld i retten, men retten fant det bevist at han hadde voldtatt kvinnen mens hun sov. Det ble blant annet funnet DNA-bevis for at han hadde gjennomført overgrepet.

Handlingens grovhet og krenkende karakter sto sentralt i straffeutmålingen. Sør-Trøndelag tingrett dømte mannen til fire års fengsel. Han må også betale 150 000 kroner i oppreisning til kvinnen.