Politiet i Trondheim beslagla natt til torsdag en MP5 maskinpistol, etter at den ble brukt til å true med på et nachspiel på Møllenberg.

Flere personer var til stede på festen, da mannen i 30-årene tok frem våpenet for å avslutte festen. I ettertid viste det seg at maskinpistolen tilhører Forsvaret, der mannen er soldat i Heimevernet.

Dimitteres trolig ikke

Fredag opplyser oberstløytnant og kommunikasjonssjef i Heimevernet, Nils Arne Skaret, at de kommer til å ha en samtale med heimevernssoldaten som utførte trusselen.

- Dette er på ingen måte en hyggelig sak. Vi vil ta en prat med mannen, men han kan ikke forvente å bli dimittert på grunn av hendelsen, sier Skaret til Adresseavisen.

Forsvaret vil også gjennomføre en ny vurdering av soldaten, for å avgjøre om han skal få ha våpenet hjemme i fremtiden.

Skjer én til to ganger i året

Skaret forteller at alt personell i Heimevernet blir vurdert med tanke på sikkerhet, og understreker samtidig at det er lenge siden man sluttet med å la soldater oppbevare ammunisjon i hjemmet. Likevel ser han alvorlig på det som har skjedd.

- Det er veldig sjelden vi opplever dette, men det oppstår én eller to saker i året. Det anser vi som lite med tanke på at vi har 45 000 soldater i landet, sier Skaret.

Får trolig bot

Ifølge politiet er det beslaglagte våpenet overlevert til Forsvaret sammen med magasinene som hørte til.

Berit Hilmarsen ved krimvakta ved Sør-Trøndelag politidistrikt sier at mannen er avhørt etter hendelsen natt til torsdag.

- Trolig ender dette med bøtelegging fra vår side, forteller Hilmarsen til Adresseavisen.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.