Dersom du har en ekstra lidenskap for transportmidler, bør du merke av 10. desember i kalenderen. Da kommer nemlig Norges lengste buss på besøk til Trondheim.

Bussen, som har to ledd og er 24 meter lang, blir hentet til byen av AtB for å prøvekjøres.

- Den vil bli godt synlig i bybildet når den kommer. Hensikten med prøvekjøringen er blant annet å teste fremkommelighet, tidsvurderinger og infrastruktur på ulike traseer, sier markedssjef i AtB, Grethe Opsal.

Det lengste alternativet

AtB jobber for tiden med å forberede neste anbudsrunde i Trondheim, som blir gjeldende fra 2018, og testen er en del av dette arbeidet.

- Hvilken type buss som vil bli det endelige valget er for tidlig å si, men vi tester nå 24 meter, da dette er det lengste alternativet, forklarer Opsal.

Bussen ble opprinnelig fraktet til Norge fra Belgia, og går til daglig i Bergen. Nå sendes den med båt til Trondheim i anledning prøvekjøringen.

- Bussen vil blant annet prøvekjøre rutetrasé nummer 5 mellom Dragvoll og Buenget, men også andre steder i byen. Vi vil også se hvordan den takler vinterføret. Det er stor forskjell på vinteren i Bergen og Trondheim, så det blir spennende, forteller Opsal.

Du får ikke sitte på

Men kunne du tenkt deg en tur med Trondheims desidert lengste buss, så blir du nok skuffet denne gangen.

AtB opplyser at det kun er prøvekjøring, og at det ikke vil bli mulig å sitte på.

- Bussen vil kjøre rundt i byen fra 10. desember og noen dager fremover. Men det blir dessverre ikke åpent for passasjerer å bli med denne gangen.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.