Mandagen ble ikke helt som vanlig for Edvard Dahl. Da han var ute og gikk langs Ilabekken dukket det plutselig opp en oter.

- Jeg har bodd her siden 2012, men ikke sett den tidligere. Senere fant jeg den igjen i Iladalen hvor den var i ferd med å spise en fisk, forteller Dahl.

Bare et par meter unna

Han fikk tatt flere bilder av oteren, som er på rødlista på grunn av at bestanden er sårbar. Og det var langt ifra noen sky skapning som var på jakt etter sitt neste måltid.

- Jeg sto ikke mer enn tre-fire meter unna. Den holdt på der i ti minutter og var ikke sky i det hele tatt, sier Dahl som håper dyret vil slå seg ned i Ilaparken.

SE VIDEO: Blodig oterslåsskamp på Frøya

- Det hadde vært veldig moro. Det var en flott skapning, sier Dahl.

Også i 2009 ble en oter observert ved Ilabekken, der den ble jaget av en flokk med kråker. Det kan du lese mer om her.

Uvanlig tam

Forsker ved Norsk institutt for naturforskning, Jiska Joanneke Van Dijk, er ekspert på oter. Hun blir overrasket når hun får høre om hvor nær Dahl har kommet oteren.

- Det er absolutt ikke vanlig at de er så tamme. Men det kan ha vært yngling i området og det kan ha vært et ungt dyr. De kan være mindre skeptiske før de blir voksne, forklarer Dijk.

Har du sett noe lignende? Send oss dine bilder på webred@adresseavisen.no eller på MMS til 07200.

Holder seg til naturen

Hun sier de er kjent med at det holder til oter i Ilabekken etter at den ble restaurert fra 2005 til 2008. Men at oteren skal slå seg ned i parken, er ifølge Dijk mindre sannsynlig.

- Den er ikke som grevlingen, som kan finne på å slå seg ned ved hus. Så den vil nok holde seg litt nærmere naturen der den kan gjemme seg, forteller forskeren.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.