Det var Andrea Stene som først satte ideen om et unikt barskap i hodet på samboeren Kjell Are Einarsve (24). Deretter begynte jakten på den perfekte gammeldagse tv-en.

- Vi har tenkt lenge på dette, og da vi endelig fant en Tandberg-tv på Fretex Møllenberg, kunne vi sette skikkelig i gang, sier Einarsve til Adresseavisen.

Lyst på noe i barskapet? Sjekk vår juleøltest (krever innlogging)

Røsket ut innmaten

Det spesielle prosjektet ble først omtalt av lokalavisa Innherred.no. Til daglig er Einarsve IT-konsulent ved Atea i Trondheim, men på fritiden er han og samboeren veldig glad i interiør-prosjekt.

Etter å ha sett og lest om lignende prosjekter på internett, startet Einarsve med å røske ut alt av ledninger og «innmat» i tv-kabinettet. Det ble gjort kort prosess med Tandberg TV3-47-modellen.

- Vi er litt usikre på hvor gammel tv-en er, men vi tror den er fra 60-tallet. Vi er glad i gjenstander som har et retro uttrykk, og det var viktig å finne noe i denne teak-stilen. Vi kunne ikke ta en hvilken som helst rør-tv fra 90-tallet, sier han.

Tolv timers jobb

Tv-en ble kjøpt for en måned siden, og etter tre-fire dager med intensivt arbeid i stua, var Einarsve klar for å avduke vidunderet. Han anslår at han til sammen brukte rundt tolv timer på jobben.

- Vi hadde malingen og Ikea-dioden fra før av, så dette ble et billig prosjekt. Vi måtte kjøpe noen sponplater for å lage gulv og vegg inni skjermen. Til sammen ville det ha kostet rundt 700 kroner, forteller Einarsve.

Tok av på nett

På siden av barskapet, bak en skyvedør, ble dioden fra Ikea festet slik at samboerparet kan styre hva slags type lysfarge de vil ha inne i barskapet. Prosessen ble behørig dokumentert og lagt ut på nettstedet Imgur.com. Deretter ble det lagt ut på Reddit.com. Nettstedet Aplus.com omtalte også prosjektet. Over 650 000 sidevisninger har det blitt på bildegalleriet som viser prosessen fra A til Å.

- Jeg hadde absolutt ikke forventet så mye respons. Noen er interessert i selve prosessen, mens andre gir tilbakemeldinger på sluttresultatet. Jeg så for meg noen tusen visninger og en eller annen kommentar om at «dette var fint, ja», forteller Einarsve.

LES MER (PLUSS): Rå heim på Ranheim

Skal streame musikk

Han kommer likevel med en liten advarsel. Skal du gjøre noe lignende, vær oppmerksom på at slike gamle tv-er kan holde på strøm, og man kan få støt. Man må derfor kortslutte strømmen i forkant. Man bør lese seg litt opp før man starter er rådet til den kreative IT-konsulenten.

- Del 2 av prosjektet blir å få lyd i høyttaleren som jeg lot være igjen. Jeg håper å kunne streame musikk eller radio fra den via en mobiltelefon, forklarer Einarsve.

- Hvorfor bruker du fritiden på dette?

- Det er artig, og jeg og samboeren deler en interesse for interiør. Jeg har alltid vært glad i sånne små prosjekt, sier han.

De populære lyshusene kan være brannfarlige dersom man bruker feil lys innvendig. Kähler-husene har en bruksanvisning som sier at man må bruke lys med fire timers brennetid.

Følg Adresseavisen på Facebook,Instagram og Twitter.

Kjell Are Einarsve og samboeren Andrea Stene deler en felles lidenskap for interiør. Foto: PRIVAT
Etter innkjøpet av den gamle tv-en måtte Kjell Are fjerne alt skrotet som var innvendig. Foto: KJELL ARE EINARSVE
Sponplater ble brukt for å lage vegg, tak og gulv til barskapet inne i skjermen. Foto: KJELL ARE EINARSVE
Samboerparet hadde et malingsspann stående, og som passet til barskapet. Foto: KJELL ARE EINARSVE
På siden av barskapet finnet det en skyvedør. Bak skyvedøra åpenbarer det seg en diode som gjør at man kan velge forskjellig lys i barskapet. Foto: KJELL ARE EINARSVE
Den gamle høyttaleren ble værende igjen, og neste prosjekt er å få lyd i barskapet som kan styres ved hjelp av mobilen. Foto: KJELL ARE EINARSVE