Klokken 04.47 søndag morgen fikk nødetatene melding om brann på et kjøkken i en boligblokk på Risvollan. Nødetatene rykket ut med det de hadde av tilgjengelige mannskaper. Det opplyser innsatsleder Roger Mogstad ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

- På adressen var det registrert over 90 beboere. Enhetene som kom til stedet startet umiddelbart med evakuering. Operasjonssentralen hadde kontakt med de som bodde i leiligheten det brant i, og dermed visste vi at de hadde kommet seg ut, sier Mogstad.

Ikke alle var hjemme da det begynte å brenne, og totalt talte politiet 45 personer som satte seg inn i bussene som ble sendt til stedet.

To til St. Olav

Det ble iverksatt full evakuering av blokken på Risvollan. Kort tid senere kunne brannvesenet opplyse at de hadde kontroll på brannen.

- Det ser ut til at selve brannen har begrenset seg til én leilighet, men røyken har nok spredt seg noe oppover i etasjene, sier Mogstad.

Totalt er det fire leiligheter som er ubeboelige etter brannen.

- To personer fra leiligheten hvor det brant ble kjørt til St. Olav for sjekk etter å ha pustet inn røyk, sier operasjonsleder Solfrid Lægdheim ved Sør-Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen søndag ettermiddag.

Det er foreløpig uvisst om de to pådro seg skader i brannen.

Busser til de evakuerte

Det ble svært tidlig rekvirert flere busser som de evakuerte kunne sette seg inn i for å holde varmen. Bussene brukes også til å frakte de som ikke får flytte hjem igjen til Royal Garden. Ifølge operasjonssentralen var det totalt 45 personer som benyttet seg av bussene.

De fleste av disse fikk flytte hjem igjen.

Ukjent årsak

Totalt 18 personer har registert adresse på de fire leilighetene som er ubeboelige. Søndag ettermiddag er kun leiligheten hvor brannen startet fortsatt plombert av politiet. Resten er frigjort, og det er dermed opp til forsikringsselskapet og beboerne når de kan flytte tilbake.

Årsaken til brannen er foreløpig ukjent.

- Det er planlagt teknisk etterforskning med krimteknikere på mandag. Videre vil det bli taktisk etterfoskning med blant annet avhør, sier krimvaktleder John Ola Volden ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Andre hendelser fra natt til søndag:

Mann ble slått med flaske på byen - måtte opereres

Mann siktet for påkjørsel på Sunnmøre

Over 90 oppdrag og smekkfull arrest for politiet i Trondheim

Kvinne skulle forlate fest - kjørte på festdeltaker

Over 90 personer var registrert bosatt på adressen. Foto: Jonas Bjørkli
Nødetatene var tidlig på stedet. Foto: Charlotte Dalen
To leddbusser ble rekvirert for å ta hånd om de evakuerte. Foto: Jonas Bjørkli