Formannskapet behandlet tirsdag forslag for å løse plassproblemene som har oppstått på Ranheim skole.

Rådmannens forslag, som ble lagt frem på møtet, innebærer at gamle Ranheim skole gjenåpnes som en filial av nyskolen, og at elever i 4. og 5. trinn får tilhold der.

Flytter elever fra seks klasser

Et samlet formannskap vedtok derimot at løsningen på kapasitetsproblemene blir å flytte elever på 1. til 6. trinn bosatt i Olderdalen til gamle Ranheim skole fra og med høsten 2016.

- Dette gir forutsigbarhet og begrenser bruken av midlertidige tiltak, sier Marek Jasinski (Ap).

- Det har vært en vanskelig prosess. Noen vil bli skuffet nå også, men jeg tror dette er det beste vi kan komme frem til, sier Ingrid Skjøtskift (H).

Formannskapet vedtok også at skolestartere fra Grilstad, sør for jernbanen, skal starte ved Charlottenlund skole når nye Ranheim skole åpner i 2019. Denne løsningen blir permanent.

Ville kun flytte skolestartere

Det var i september rådmannen sendte ut et høringsforslag til hvordan plassproblemene ved Ranheim skole skal løses fra høsten 2016.

Rådmannens opprinnelige forslag innebar at elever i 1.–3. trinn fra Olderdalen skulle flytte inn i gamle Ranheim skole inntil ny skole på Overvik er klar. I tillegg foreslo rådmannen å flytte skolestartere fra Grilstad gård og park fra Ranheim til Charlottenlund skole, samt at skolestartere fra Charlottenlund sør skulle flytte fra Charlottenlund til Brundalen skole inntil ny skole på Overvik er klar.

I alt ville dette ført til en flytting av rundt 140 elever fra høsten 2016, men sterke foreldrereaksjoner på Ranheim førte til at rådmannen vraket forslaget om å flytte skolestartere.

I stedet kastet rådmannen frem det nye forslaget for å løse de prekære plassproblemene på Ranheim skole. Forslaget innebar at elever i 4. og 5. trinn får tilhold i gammelskolen.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.