Flere uavhengige kilder opplyser til Adresseavisen at det er 55-åringen fra Orkanger som blir Trondheims nye rådmann.

Wolden var én av fem søkere, da han i sommer fikk tilbud om jobben som rådmann i Orkdal. Han gikk den gang fra jobben som kommunaldirektør for kultur og næring i Trondheim, en jobb han hadde hatt siden 2009.

- Tar det med ro

Wolden ønsker selv ikke å kommentere saken utfyllende på nåværende tidspunkt, og sier han ikke vet hva som har vært status etter at prosessen gikk over til politisk behandling.

- Men jeg har også hørt rykter, så det er en spesiell situasjon. Likevel må de som skal behandle saken få gjøre det i fred og ro. Jeg tar det helt med ro selv, og vil vente med å kommentere ytterligere til etter møtet i bystyret torsdag, sier Wolden.

- En svært dyktig mann

Etter det Adresseavisen erfarer skal 55-åringen også ha vært ordfører i Trondheim, Rita Ottervik, sin favoritt til jobben som ny rådmann.

Ottervik beskrev i sommer Wolden som en svært dyktig mann og en verdifull medarbeider.

- Han har hatt stor betydning når det gjelder å få gjennomført og landet mange store prosjekt. Jeg skjønner Orkdal godt dersom de vil ha ham som rådmann, sa ordføreren den gang.

- En utrolig spennende jobb

Adresseavisen var i kontakt med Wolden i november, i forbindelse med søkeprosessen i forkant av jobben som Trondheims rådmann. Han uttrykte den gang at avgjørelsen om å søke på jobben i Trondheim så kort tid etter ansettelsen i Orkdal, var vanskelig.

- Jeg har blitt vanvittig godt mottatt her og trives godt. Så det er ikke slik at jeg søker meg bort fra Orkdal, sa Wolden den gang.

Multisøker Thorbjørn Gaarder (60) var en annen kandidat til jobben. Han har tidligere søkt på jobben som politimester, skattedirektør, pressegeneral, finansdirektør og helsetopp.

Han la også til at det var nå eller aldri for hans del, med tanke på at rådmannsjobben i Trondheim kun er ledig hvert sjette år.

- Det er en utrolig spennende jobb. Ikke bare er Trondheim kommune som organisasjon spennende, men også alt det som skjer i byen, som byutviklingsprosjekt, campusutvikling og store arrangement som er avhengig av god samhandling og god tilrettelegging fra kommunens side, sa Wolden til Adresseavisen i november.

Disse sto på søkerlista for å bli rådmann i Trondheim:

  • Morten Wolden (55) fra Orkanger. Jobber for tiden som rådmann i Orkdal kommune.

  • Jonny Berg (57) fra Trondheim er regiondirektør for Bufetat region Midt-Norge, en jobb han har hatt siden februar 2008.

  • Paul Eklund (59) fra Malmö, jobber som HR-sjef i Svalövs kommune.

  • Thorbjørn Gaarder (60) fra Oslo. Jobber som Chief credit officer.

  • Stian Johannessen (33) fra Klæbu. Jobber som tilkallingsvikar i barnehage.

  • Olaf Løberg (56) fra Trondheim. Jobber som finansdirektør og fungerende rådmann. Ifølge Trondheim kommunes egen nettside har Løberg vært rådmann i Klæbu. Han har tidligere hatt ulike lederstillinger i bank og forsikring, og er utdannet sivilagronom fra Universitetet i Ås, med ulike tilleggsprogrammer fra Handelshøyskolen BI, NTNU og Universitetet i Tromsø.

  • Carl-Jakob Midttun (50) fra Saksvik. Jobber som økonomi- og finansdirektør i Norsk Helsenett. Før det kom Midttun fra stillingen som kommunaldirektør for finansforvaltning i Trondheim kommune. Ifølge nettsiden til Norsk Helsenett har Midttun bred erfaring fra ulike lederstillinger. Han har blant annet vært direktør for styring og samordning i Arbeidstilsynet, leder for økonomitjenesten i Trondheim kommune og sjeføkonom i Fokus Bank. Han har også jobbet i Finansdepartementet.

  • Sverre Quale (59) fra Trondheim. Jobber som prosjektdirektør ved Institutt for energi- og prosessteknikk ved NTNU. Han er ifølge NTNU utdannet sivilingeniør med bred erfaring som prosjekt- og toppleder i store organisasjoner både innen offentlig og privat virksomhet. Han har i tillegg kompetanse innen sikkerhets-, miljø- og kvalitetsområder.

  • Mann (57)

  • Kvinne (54)

Seks personer har trukket søknadene sine.